KAYBETTİ

CNN Türk kaybetti

CNN Türk kendini hedef tahtasına koymak yerine programı yarım saat önceye ya da yarım saat sonraya çekerek bu krizden rahatlıkla kurtulabilirdi.

CNN Türk kaybetti

CNN Türk ekranlarında dün akşam CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'nun konuk olduğu 40 programı vardı.

Buket Aydın'ın konuklarına 40 soru sorduğu programda 13. soruya gelinmiş, İmamoğlu soruyu cevaplandıryordu ki ekrandaki görüntü birden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "İyilik Ödüllüleri" programındaki konuşmasına geçti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın canlı yayınlanan konuşması bitince de 40 kaldığı yerden Ekrem İmamoğlu ile devam etti. 

Bütün bunlar olurken sosyal medyada kıyamet kopuyordu.

Ekrem İmamoğlu'nun konuşmasının kesilip Cumhurbaşkanı'nın konuşmasının verildiği dakikadan itibaren CNN Türk'e tepkiler yağdı. Hatta öyle ki SansürcüCNNTürk etiketi TT'de üst sıralara yükseldi. 

Oysa ortada herhangi bir sansür falan yoktu. 

Buket Aydın'ın programı banttan yayınlanıyordu ve Ekrem İmamoğlu'nun sözleri kaldığı yerden devam etmişti. 

Program banttan olunca da haliyle Buket Aydın'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasına bağlandıklarını anons edememesi normaldi. 

"Eee o zaman siz niye kaybettirdiniz CNN Türk'e?" diyebilirsiniz. 

Şunun için...

Buket Aydın'ın programı zaten banttan yayınlanıyor ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın o saatlerde o programda konuşacağı da önceden biliniyordu. 

CNN Türk kendini hedef tahtasına koymak yerine programı yarım saat önceye ya da yarım saat sonraya çekerek bu krizden rahatlıkla kurtulabilirdi. 

Böyle bir durumun muhalefetten tepkilere yol açacağı aşikar. Zira hem Buket Aydın hem CNN Türk sosyal medyadan ağır linç yedi.

Basit bir kriz yönetimiyle durumu kotaramadığı için kaybetti CNN Türk. 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar