GÜNDEM

CNN Türk Genel Müdürü Aktaş'ı çıldırtan provokasyon!

CNN Türk Genel Müdürü Erdoğan Aktaş, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin düzenlediği panelde bir grup öğrencinin provokasyonuna uğradı.

CNN Türk Genel Müdürü Erdoğan Aktaş, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde "Medya ve 15 Temmuz" başlıklı bir panele katıldı.

Aktaş'ın 15 Temmuz sunumu fakülte öğrencilerinden bir grubun CNN Türk'ün yayın politikasıyla ilgili gelen sert eleştirileri ve sorularıyla sık sık bölündü. Öğrenciler ve Erdoğan Aktaş arasında ilginç diyaloglar yaşandı.

Öğrencilerin ilk eleştirisi CNN Türk'ün Adana Aladağ'da gerçekleşen 11'i çocuk 12 kişinin hayatını kaybettiği yangınla ilgili CNN Türk'ün yaptığı yayına oldu. Ardından, Güneydoğu'daki çatışmalarda öldürülen çocuklar ve HDP'li milletvekillerinin tutuklanması sürecindeki yayınları gibi pekçok konuda sert eleştiriler içeren sorular geldi.

Erdoğan Aktaş soruların hepsini sabırla dinleyerek cevap vermeye çalışa da konuşması sık sık alkışlarla kesildi. 

Erdoğan Aktaş'ın zaman zaman "La ben bu yüzden geldim buraya", "Ben tecrübeli bir gazeteciyim bu soruların sorulacağını bilmiyor muydum? Delirdiniz mi siz?", "Yırtınıyoruz karşınızda" gibi ifadeler kullandığı videolar peş peşe sosyal medyaya düşmeye başladı. 

Bir ara "Beni burada konuşturmayacaksanız, CNN Türk'e gelin orada konuşalım" dediği duyuldu. Paneli düzenleyen akademisyenlerin, "Bırakın Erdoğan Bey konuşsun, siz de eleştirileriniz yazarsınız, haberini yaparsınız" sözleri üzerine öğrencilerin, "O CNN Türk'te yayın yapıyor, biz bu haberleri nerede yapacak ya da yazacağız" diye itiraz ettikleri görüldü.

Bir öğrencinin "3 çocuğum hayattaki en önemli varlığım diyorsunuz 0-12 yaş arası 300 çocuk öldü bölgede, tek bir haber yaptınız mı?" sorusu üzerine Erdoğan Aktaş, "Provokasyon yapma, faşizm bu, provokatörler" diye çıkıştı. Ardından da "Benim çocuklarımın annesi Diyarbakırlı bilip bilmeden konuşmayın" dedi.

Öğrenciler, KHK’ler ile üniversiteden atılan hocalarını da sordu. “Sizin konuşabildiğiniz gibi İlkay hocamız konuşabilecek miydi burada” sorusunun ardından Aktaş, çalıştığı gazetedeki işinden kovulursa ev taksidini ödeyemeyeceğini söyleyince öğrenciler KHK ile ihraç edilen hocaları Gülseren Adaklı’yı hatırlatarak “Gülseren hocamız kirasını ödeyemiyor, siz hangi zorluktan bahsediyorsunuz?” diye tepki gösterdi. Aktaş, yanıt veremedi.

Paneli düzenleyen akademisyenlerin Aktaş’a hediye vermeye çalışması üzerine bir öğrenci “Benim de size bir hediyem var” diyerek Aktaş’ın yanına geldi. Aktaş, “Bir şey atmayacaksın değil mi?” derken öğrenci, “Sizin kariyerinizin dönüm noktası 15 Temmuz olabilir. Bizim en acı günümüz 10 Ekim. Alın şu kitapçığı okuyun da 10 Ekim’de nasıl habercilik yaptığınızı görün” diyerek Aktaş’a DİSK Basın-İş’in hazırladığı “Medyada 10 Ekim Katliamı” raporunu verdi. Aktaş, hediyeyi veren öğrenci ile fotoğraf çektirmek istedi ancak o öğrenci bu isteği reddetti.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar