MEDYA KÖŞESİ

CNN İbrahim Kalın’dan tokat yemeye doymadı

Star gazetesi yazarı Ersoy Dede bugünkü yazısında İbrahim Kalın'ın CNN muhabirine verdiği okkalı cevabı köşesine taşıdı.

 CNN İbrahim Kalın’dan tokat yemeye doymadı

Ersoy Dede, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın CNN International canlı yayınında CNN muhabirinin bölgedeki Kürtlerin "etnik temizlik endişeleri" sorusuna verdiği cevabı değerlendirdi.

İbrahim Kalın, "Etnik temizlik mi? Kim etnik temizlik yapıyormuş? Bu çok çirkin bir iddia." eleştirisinde bulunarak CNN muhabirine ders gibi cevap vermişti. 

Ersoy Dede de Gezi olaylarında İbrahim Kalın'ın Christian Amanpour'un programında verdiği tarihi cevapları hatırlatarak "Zaman zaman İbrahim Kalın’ın bu provokasyon merkezlerini böyle restart etmesinde yarar var anlaşılan.. Bu onlara bir süre yeter.. " dedi.

İŞTE ERSOY DEDE'NİN O YAZISI

“Show is over, sorry Mr. Kıliiin” Gezi ayaklanmaları sırasında CNN International’a canlı bağlanıp da Christian Amanpour’u perişan ettiğinde izleyicinin duyduğu son sözler bunlardı.. Gösteri bitti..  “.. Ellerinde sopalar ve molotof kokteyller olan bir grubun Beyaz Saray’a yürüdüğünü düşünebiliyor musunuz?..” dediğinde CNN İbrahim Kalın’ı yayından almış Taksim’deki muhabirine bağlanıp özel yayınına devam etmişti..

Şimdi yine kritik bir aşamada İbrahim Kalın bu defa Cumhurbaşkanlığı sözcüsü sıfatıyla yayında.. Karşısında provokatif sorularla yayına istikamet çizmeye çalışan sunucu, Türk askerinin bölgede etnik temizlik yaptığını söylerken Kalın çileden çıkıyor.. “ÖSO içinde savaşan Kürtler var. Afrin şehrine giren savaşçılar arasında çok sayıda Kürt var. İşte problem tam da burada... Ne yazık ki Batı medyasındaki bazı yorumcular PKK mensubu olmayan Kürtleri Kürt olarak görmüyorlar. PYD/YPG'den sanki Kürtlerin tek ve yegane temsilcisiymiş gibi bahsediyorlar. Bu doğru değil. PKK'nın Marksist ideolojisini paylaşmayan binlerce hatta yüzbinlerce Kürt var…” İbrahim Kalın’ın bu sarsıcı yorumu tıpkı 5 sene önce Amanpour’da olduğu gibi yine soğuk duş etkisi yaptı.. Zaman zaman İbrahim Kalın’ın bu provokasyon merkezlerini böyle restart etmesinde yarar var anlaşılan.. Bu onlara bir süre yeter.. 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar