GÜNDEM

Cinsel saldırıyla suçlanan uzman çavuşun haberini yapan gazeteciye soruşturma

Uzman çavuş Musa Orhan'ın 17 yaşındaki kız çocuğuna cinsel saldırıda bulunduğu iddiasını haberleştiren gazeteci İdris Yayla hakkında soruşturma açıldı.

Cinsel saldırıyla suçlanan uzman çavuşun haberini yapan gazeteciye soruşturma

Batman'da uzman çavuş Musa Orhan'ın 17 yaşındaki kız çocuğuna cinsel saldırıda bulunduğu iddiasını haberleştiren Jiyan Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi İdris Yayla hakkında Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) "halkı kin ve düşmanlığa veya aşağılama" fiilini düzenleyen 216’ncı maddesi uyarınca soruşturma başlattı.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre Yayla soruşturma kapsamında, 4 Ağustos’ta Batman İl Emniyet Müdürlüğü'ne giderek ifade verdi.

İfadeye çağrılmasını doğruların önüne geçmek için olduğunu dile getiren Yayla, "Genç bir kadın yaşamına son vermek istemiş, bunun duyurulması gerekir. Bunlar yazılmalı ki cezasızlık olmasın. Önemli olan bugün genç kadının ayağa kalkmasıdır. Biz gazeteciler ise önceliğimiz kamuoyunu ilgilendiren konuları tüm şeffaflığı ile yazmalıyız. Yazılmalı ki bir daha bu acılar yaşanmasın. Biz ifadeye çağrıldık, ifade verdik, bunlar önemli değil. Peki tecavüzcü neden dışarıda bunun sorulması gerekmez mi?" dedi.

Olay sonrası intihara kalkıştığı belirtilen 17 yaşındaki İ.P.'nin hayati tehlikesi devam ettiği belirtilmişti.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar