GÜNDEM

Çiftçilerin Hesabına Destek Ödemeleri Yapıldı! Tarımsal Destek Ödemesi Kaç TL Oldu?

Tarımsal destek ödemeleri bir süredir bekleniyordu. Çiftçilerin beklediği oldu. Üreticilere kaç tl destek verilecek? Gübre ve tohum desteği güncel miktarı kaç TL oldu sorusu da yanıt buldu. Tarım ve Orman Bakanı açıklama yaptı.

Çiftçilerin Hesabına Destek Ödemeleri Yapıldı! Tarımsal Destek Ödemesi Kaç TL Oldu?

Binlerce çiftçi, bir süredir tarımsal destek ödemelerini hesaplara yatmasını bekliyordu bakan Vahit Kirişçi'den gelen haberle beraber, ödemelerle ilgili bilgi verildi. Peki çiftçiler ne kadar ödeme alacak? Gübre ve tohum ödemelerine ilişkin güncel detaylar tek tek ortaya çıkıyor. Konuyla ilgili merak edilenler de yanıt buldu.

Tarımsal Destek Ödemeleri Hesapta!

Tarımsal destek ödemeleri, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi'nin yaptığı açıklama üzerine hesaplara yatırılmaya başlandı. Bir süredir devlet desteği ile üretime katılan çiftçiler de bu sayede destek ödemelerine kavuşuyor. Sosyal devlet anlayışı, özellikle de depremden sonraki süreç içerisinde devam etmektedir.

İşte Bakanın yapmış olduğu açıklama:

"Afet bölgesindeki çiftçimize 3,4 milyar TL, diğer illerdeki çiftçimize 10,4 milyar TL olmak üzere; Toplam 13,8 milyar TL destekleme ödemelerini bugün hesaplara aktarıyoruz. Her daim çiftçimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Hayırlı, bereketli olsun."

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar