GÜNDEM

CHP'li yöneticiler boşuna iddiaya girdi! Abdülkadir Selvi net konuştu

Erken seçim iddiaları konuşulmaya devam ederken Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, bunun mümkün olmadığını söyledi. Selvi 2023'ten de emin olmadığını dile getirdi.

CHP'li yöneticiler boşuna iddiaya girdi! Abdülkadir Selvi net konuştu

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, geçtiğimiz günlerde kaleme aldığı yazısında CHP yöneticilerinden bazılarının erken seçim konusunda takım elbisesine iddiaya girdiğini söylemişti. Selvi bugün hem Ak Parti hem de MHP'de böyle bir hazırlık olmadığının altını çizdi ve "CHP’nin bazı yöneticileri takım elbise ve akşam yemeğine iddiaya girse de bu yıl erken seçim yok. " dedi.

ERKEN SEÇİM YOK

CHP’nin bazı yöneticileri takım elbise ve akşam yemeğine iddiaya girse de bu yıl erken seçim yok. Hem AK Parti ve MHP’de böyle bir çalışma yok, hem de Anayasa’nın 67. maddesine göre seçimlere 1 yıl kala seçim yasasında yapılan değişiklikler geçerli olmuyor. AK Parti ve MHP’nin milletvekili transferini önleyecek, seçim barajını düşürecek değişiklikleri en erken ekim ayından sonra yasalaşacağı için erken seçimin o tarihten itibaren 1 yıl içinde yapılması mümkün olmayacak. Ama seçimler 2023’e kalır mı, ondan emin değilim.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar