GÜNDEM

CHP'li Başarır AKİT TV'ye "hain" dedi; Karahasanoğlu'ndan çok sert yanıt geldi!

30 Ağustos Zafer Bayramı sırasında devlet erkanının Anıtkabir ziyareti AKİT TV ekranlarında "Anırkabir" şeklinde yer aldı. Akit TV, klavyede R ve T harflerinin yan yana olmasından kaynaklı sehven bir hata yapıldığını söylese de CHP'li Ali Mahir Başarır kanal hakkında suç duyurusunda bulundu. Yeni Akit yazarı Ali Karahasanoğlu'ndan Başarır'a çok sert tepki geldi.

CHP'li Başarır AKİT TV'ye "hain" dedi; Karahasanoğlu'ndan çok sert yanıt geldi!

Yeni Akit gazetesi yazarı Ali Karahasanoğlu, bugünkü köşesinde Akit TV'deki "Anıtkabir" hatasına ilişkin suç duyurusunda bulunan ve "Söz konusu yayın bir hata değil, hainliktir" diyen CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'a tepki gösterdi. Karahasanoğlu, Başarır için "yağmacıların, uyuşturucu kaçakçılarının, dolandırıcıların avukatı" dedi:

"YAĞMACILARIN, UYUŞTURUCU KAÇAKÇILARININ, DOLANDIRICILARIN AVUKATI"

Hadi ordan uyuşturucu kaçakçılarının avukatı!.. Dolandırıcların avukatı!.. Sahtekarların avukatı!.. “Hainlik” imiş... Akit için suç duyurusu yapıp, bir de üstelik, haddini aşacak şekilde, “Hain” yaftası yapıştırmaya kalkışıyorsa.. Vekalet koyduğu dosyaların hepsini önüne dizer, “Bak bakalım, hainlik yapan kimmiş” diye sorarım kendisine...

Ama dolandırıcılığı profesyonel meslek haline getirenlerin avukatlığını yapıyorsanız. Birden fazla dosyası olan uyuşturucu tacirlerinin avukatlığını yapıyorsanız.. Bir noktadan sonra.. Bu iş.. “Sen yap, ben seni kurtarırım”a döner.. Ali Mahir Bey, soyadındaki Başarır’ı ekleyip.. Başarma konusunda mahir midir bilemem.. Ama avukat arkadaşlarım, Kartal Adliyesi’nden, Üsküdar Adliyesi’nden kendisini “yağmacıların, uyuşturucu kaçakçılarının, dolandırıcıların avukatı”’ olarak tanıdıklarını belirttiler.."

CHP'Lİ MAHİR ALİ BAŞARIR'DAN AKİT TV HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

CHP Mersin Milletvekili ve PM üyesi Ali Mahir Başarır, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98’inci yıl dönümünde devlet erkanının Anıtkabir’i ziyareti sırasında "Devletin zirvesi Anırkabir'de" başlığını kullanan Akit TV yetkilileri hakkında 31 Ağustos 2020 günü suç duyurusunda bulundu.

Başarır’ın Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği suç duyurusu dilekçesinde, Akit TV yöneticilerinin kim olduğunu tespit edilmesi ve ‘Atatürk’ün Hatırasına Alenen Hakaret, Sövme’ suçundan haklarında dava açılması istendi. Başarır, Akit TV’nin “sehven” dediği ifadeye ilişkin “Söz konusu yayın bir hata değil, hainliktir” derken, Atatürk’e kimsenin hakaret edemeyeceğini belirtti: “Atatürk’ü akılları sıra harf değişikliği ile değersizleştirmeye çalışanlar unutmamalıdır ki, bizler millet olarak Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bize gösterdiği çağdaş yoldan, ilke ve devrimlerinden asla sapmayacağız.” Başarır, Akit TV’nin “Klavye hatası yapıldı” açıklamasına inanmadığını kaydederek, Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıl dönümünde Akit TV’nin “Zulüm 1938’de son buldu” başlığıyla yaptığı yayını hatırlattı. Başarır, “Kanalın Atatürk’e yönelik ahlaksızlık konusunda sicilinin hayli kabarık olduğu ve hata olarak geçiştirilemeyecek nitelikte olduğu apaçık ortadadır” dedi.

"DHKP-C SANIĞI EBRU TİMTİK'E DESTEK VERDİ"

"Ali Mahir Bey’in, Ben profesyonel avukat olarak o dosyalarda vekalet görevi ifa etmiştim, diyemeyeceği avukatlıkları da var" diyen Ali Karahasanoğlu, CHP'li Başarır'ın DHKP-C mensubu olan ve ölüm orucuyla hayatını kaybeden Ebru Timtik'e destek verdiğini söyledi: "Mesela? Mesela DHKP-C sanığı Ebru Timtik.. Ne demiş Ebru Timtik ile ilgili, CHP milletvekili? İfade aynen şöyle: “Aydınların, gazetecilerin cezaevinde tutulduğu, Tecavüzcülerin salıverildiği ülkemizde; Adil yargılanma talebiyle adalet mücadelesi veren hukukçu #EbruTimtik yaşamını yitirdi.”

"MUSA ORHAN'IN SUÇU KESİNLEŞMEDİ FAKAT EBRU TİMTİK HAKKINDA MAHKEME KARARI VAR"

Karahasanoğlu, Başarır'a "Eğer, bir tane tecavüzcünün salıverildiğini gösterebilirseniz, ben kalemi kırayım.. Gösteremezseniz, siz milletvekilliğinden istifa edecek misiniz?" diye sordu. "Ama sakın bana, “Musa Orhan tahliye oldu” demeyin.." diyen Karahasanoğlu, Orhan ile Timtik'e ilişkin bir değerlendirme yaptı:

"Musa Orhan, bir TSK mensubuna yakışmayacak, ama tam da CHP’lilerin bol bol savunmasını yaptığı alkol almada sorun görmeme sebebi ile bana fersah fersah mesafede bir adam.. Ama.. Tecavüzden mahkum olmadı.. Onun için de, onun tahliyesini “Tecavüzcüler salıveriliyor” diye gösteremezsiniz. Ha, “Olsun, hakkında iddianame var” diyorsanız.. Ebru Timtik hakkında, sadece iddianame değil, Ağır ceza mahkemesi kararı da var. İstinaf kararı da var. Bir Yargıtay kararı eksik.. Ebru Timtik için de niye “Teröristler” demiyorsunuz!"

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar