GÜNDEM

CHP'den İnce'ye yalanlama

Muharrem İnce'nin CHP'den ayrılmaya karar verdiği iddiaları dillendirilirken, bardağı taşıran son damlanın 37. kurultayda "tuvaletin önüne oturtulması" olduğu ön plana çıktı. CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, bu iddiayı yalanladı.

CHP'den İnce'ye yalanlama

Habertürk gazetesi yazarı Muharrem Sarıkaya, Muharrem İnce'nin CHP'den ayrılıp parti kuracağı iddialarını CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ile konuştu. Sarıkaya, bugünkü köşesinde Özkoç'un açıklamalarını şu şekilde aktarı:

Parti yönetiminden bazı isimler konuya girmek istemiyor, tepkisini de adını vermeden dile getiriyor. Muharrem İnce’nin böyle bir yola gitmesinin CHP tabanının çok daha kilitlenmesine yol açacağı görüşünü dile getiriyor. Bu görüşte olan ve adının yazılmasında sakınca görmeyenlerden biri de CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç oldu…

"TUVALETİN ÖNÜ KONUSU DOĞRU DEĞİL"

Özkoç, öncelikle İnce’nin yakın çevresinden geldiği ileri sürülen, “Partimizin Cumhurbaşkanı adayıyım, beni tuvaletin önüne atmışlar. Yine sesimi çıkarmadım. Böyle bir şey olabilir mi?” yakınmasına dikkat çekti. “Bu doğru değil” deyip devam etti: “Kurultayımızın yapıldığı yerde tuvaletlerin Sayın İnce’nin de oturduğu bölgenin çok uzağında olduğunu, alakası olmadığını bütün delegelerimiz biliyor. Bu iddia doğru değil. Yalova delegelerinin yanında oturma konusuna gelince, CHP’deki tüm Genel Başkanlar, kendi il delegelerinin yanında oturur. Sayın Baykal, her kurultayda Antalya delegelerinin yanında oturmuştur.”

"İNCE KİŞİSEL BEKLENTİLERİNİ BU DENLİ ÖNE ÇIKARIRSA..."

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun, geçmiş kurultayda İnce rakibi olmasına karşın Cumhurbaşkanı adayı göstermekten kaçınmadığına da vurgu yapan Özkoç, sözlerini şöyle tamamladı: “Sayın İnce kişisel beklentilerini bu denli öne çıkarırsa sonunda kibirli biri gibi görünüm kazanır. O da kendisine zarar verir; üzülürüm…”

Bunun ötesinde bir söz söylemek istemedi. Ancak CHP yönetimi İnce konusu her açıldığında, “CHP’den oy eksiltip, Millet İttifakı'nı dağıtmaya yönelik projenin parçası olacağını sanmıyoruz” cümlesini kuruyor.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar