GÜNDEM

CHP'de gündem Abdullah Gül ve Ali Babacan

CHP'li Aykut Erdoğdu tarafından 8 yıl önce yolsuzlukla itham edilen Can Akın Çağlar'ın, İBB'ye genel sekreter olarak atanmasının tartışmaları devam ederken; Takvim Gazetesi yazarı Zafer Şahin de Babacan'ın prensi olarak isimlerdirdiği Çağlar'ın atamasının, CHP'yi, Gül-Babacan ekseninde yapılandırma olduğunu köşesine taşıdı.

CHP'de gündem Abdullah Gül ve Ali Babacan

Ziraat Bankası müdürü olduğu dönemde adı CHP’liler tarafından yolsuzlukla anılan Can Akın Çağlar’ın, İBB Genel Sekreteri olması gündeme bomba gibi düştü. Toplumun farklı kesimlerinden açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Takvim Gazetesi yazarı Zafer Şahin de bugünkü köşesinde Çağlar’ın, genel sekreter olmasından vekilinden gazetecisine herkesin isyanlarda olduğunu belirterek sözlerine şu şekilde devam etti "Bu aşırı tuhaf atama CHP'de yerel seçimden beri üstü örtülmeye çalışılan kırılmaya müsait bir fay hattını tüm çıplaklığıyla ortaya çıkardı.Tunceli eski Milletvekili Hüseyin Aygün "Ekrem" diye seslendiği İBB Başkanına "Can Akın Çağlar, sağcı, dinci biri. Ne buldun bu arkadaşta? Bizim göremediğimiz. Hakikatten meraktayız. Bir de bu sağcı aşkın ne zaman bitecek? Yoksa hiç bitmeyecek mi?" diye sormuş.Aygün aslında bu soruyu İmamoğlu'na değil aynı zamanda akrabası olan CHP lideri Kılıçdaroğlu'na sormalı… Çünkü bu atamayı yapan bizzat Kemal Bey sanki..”

Çağlar’ın atamasını hatırlatan Şahin, Ankara ve Mersin’de de CHP’nin kendi belediyelerine CHP’li yönetici atayamadığını daha doğrusu atamadığını belirterek sözlerine şu satırları ekledi "Acaba neden? Yoksa birileri CHP'li belediyeler üzerinden farklı bir siyaset mühendisliği çalışması mı yapıyor?Şimdi cevap aranması gereken asıl soru şu: Babacan'ın partisinin İstanbul İl Başkanı kim olacak? Eski bir CHP'li belediye başkanı olabilir mi? Ya da milletvekili? Bu atama da gerçekleşirse anlayın ki, işlem tamamdır…CHP lideri Kılıçdaroğlu, partiyi Babacan- Gül ekseninde yeniden yapılandırmaya İstanbul'dan başlamış gibi görünüyor.”

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar