GÜNDEM

CHP'de Altı Ok’taki ilkelere müdahale mi geliyor?

Hürriyet yazarı Yalçın Bayer, CHP'nin bugün Ankara'da gerçekleştireceği kurultaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bayer, bu kurultayın amacının ‘Parti Programı’ değişikliği olabileceğini belirterek "Altı Ok’taki ilkelere bir müdahale mi yapılacak, asıl endişe bu!.." dedi.

CHP'de Altı Ok’taki ilkelere müdahale mi geliyor?

Hürriyet gazetesi yazarı Yalçın Bayer, bugünkü köşesinde "CHP inisiyatif almalıdır" başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Bayer,

Türkiye'nin AB ile görüşmelerde çekince koyduğu "Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartı"na CHP'li birçok delegenin "bu çekinceyi kaldırma" fikrine sıcak olduğunu söyledi.

Konuyla ilgili hazırlanan bir önergeyi paylaşan Bayer, CHP'de gerçekleşecek olan kurultayın basında "iktidar kurultayı" şeklinde yer aldığına dikkat çekerek "Asıl amaç ne?" diye sordu.

Bayer, şunları kaydetti:

"ALTI OK'TAKİ İLKELERE MÜDAHALE Mİ GELİYOR?"

Bu Kurultayın amacı Kılıçdaroğlu’nun yeniden Genel Başkan seçilmesini garanti etmek olamaz. Bu görüş üzerinde ittifak sağlayan birçok delege var. Burada bir soru ortaya çıkıyor. 37. Kurultay’ın ‘anti-demokratik bir yaklaşımla, halksız, üyesiz, örgütsüz ve sadece seçim odaklı olarak, pandemi koşullarında’ yapılmasının asıl nedeni nedir? Görünen o ki, asıl amaç kurultay değil, çok yakın gelecekte yapılacak olan ‘Parti Programı’ değişiklikleri olabilir. ‘Altı Ok’taki ilkelere bir müdahale mi yapılacak, asıl endişe bu!..

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar