REKLAM

CHP seçim için bakın bu kez kiminle anlaştı?

Erken seçime hazırlanan CHP'nin stratejisi belli oldu. CHP de Obama'ya iki dönem seçim kazandıran şirketle çalışacak.

CHP seçim için bakın bu kez kiminle anlaştı?

CHP, 2008'deki ABD Başkanlık seçimlerinde Barack Obama'ya Başkanlık yolunu açan strateji şirketi ile bir kez daha çalışma kararı aldı. Obama'ya iki dönem seçim kazandıran, Türkiye'de anketlerle seçmen davranışı çalışması yapan grup; seçim stratejisini,CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve kurmaylarına aktardı.

Habertürk'ten Düzgün Karadaş'ın haberine göre; 7 Haziran seçimlerinde ABD Başkanı Barack Obama'ya 2 kez seçim kazandıran Benenson Strateji Grup ile çalışan CHP, erken seçimde de aynı grup ile çalışacak.

İŞTE CHP'NİN ERKEN SEÇİM STRATEJİSİ

Yaklaşık 1 aydır Türkiye'de anketlerle seçmen davranışı çalışması yapan grup; seçim stratejisini, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve kurmaylarına aktardı:

- Meclis aritmetiği 7 Haziran'a göre çok değişmeyecek, ufukta yine koalisyon görünüyor.

- Türkiye'de seçmen, hangi partiye oy vereceğini önceden kararlaştırıyor. Bu nedenle seçim kampanyasını hemen başlatın. Halkı kucaklayacak vaatleri sona bırakmayın, hemen açıklayın.

kemal-kilicdaroglu-kopya.20150822105203.jpg 

"KILIÇDAROĞLU'NUN HAYAT HİKAYESİ"

- 7 Haziran'da, emekliye 2 maaş ikramiye, asgari ücretliye bin 500 lira maaş gibi vaatler doğruydu. Bu vaatlerin vatandaşla duygusal bağını oluşturacak reklam kampanyası yetersiz kaldı. Duygusal bağı güçlendirecek reklam kampanyası şart.

- Vaatlerinizi, Kılıçdaroğlu'nun hayat hikâyesinden yararlanarak anlatın.

- 7 Haziran'da Kılıçdaroğlu'nun miting performansı çok iyiydi. Ancak aynı günde 2, 3, 4 miting doğru bir strateji değildi. Az ama etkili miting yapın. Miting düzenlediğiniz illerdeki yerel ve sosyal medyayı etkin kullanın.

GÜVENLİK-EKONOMİ

- Terör ve güvenlik, ekonomik kaygıların ardından en önemli ikinci sorun. Vatandaşın endişelerini giderecek, terörü sonlandıracak, barış ve demokrasiyi öne çıkaracak çözüm önerileri geliştirilmeli.

- "CHP ekonomiyi AK Parti'den daha iyi yönetir" algısı yerleştirilmeli. "Modern, ilerleyen, büyüyen Türkiye" vaatleriyle seçmenin karşısına çıkılmalı.

ÇOK OKUNANLAR