GÜNDEM

CHP eski Kadın Kolları Başkanı konuştu: Kaftancıoğlu kadın sevmeyen bir kadın

Sabah gazetesinin Günaydın ekinde yazan Tuba Kalçık'a konuşan CHP eski Kadın Kolları Başkanı Deniz Pınar Atılgan, taciz olayları ile ilgili Canan Kaftancıoğlu'na açtı ağzını yumdu gözünü.

CHP eski Kadın Kolları Başkanı konuştu: Kaftancıoğlu kadın sevmeyen bir kadın

CHP'deki taciz olaylarına sessiz kalan hatta üzerini örtmeye çalışan İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na CHP Kadın Kolları eski Başkanı Deniz Pınar Atılgan'daN sert tepki geldi. 

Günaydın'dan Tuba Kalçık'a konuşan Atılgan, Kaftancıoğlu'nu "Kadın sevmeyen bir kadın" olarak tanımladı. Taciz olaylarına da tepki gösteren Atılgan, insanların CHP'ye üye olmaktan korkmaya başlayacaklarının altını çizdi. 

İşte o röportaj: 

 CHP'de birçok görevde bulundunuz. En son olarak da CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı yaptınız. Kaç yıldır CHP'desiniz?
40 yılı aşkın bir süre CHP'de yer aldım. Bugün 64 yaşındayım. Çok uzun bir süre parti için çalıştım ancak yaptığım bir açıklamadan dolayı partiden ihraç edilme aşamasına geldim.

ONURUM KIRILDI

 Nedir o açıklamanız?
Başkanlık sistemine 'Evet' oyu vereceğimi açıkladım. Bu açıklamamdan dolayı Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edildim. Savunma yapmam istendi. Ben de gidip savunma vermedim. Niye vereyim ki? Düşüncemi açıkladığım için disipline veriliyorum. Bana yapılan muamele karşında onurum kırıldı. İhraç edildim mi edilmedim mi hâlâ bilmiyorum. Bu süreçte Kılıçdaroğlu'ndan beni aramasını beklerdim. Kılıçdaroğlu 'hak, hukuk, adalet' diye yürüyüş yaptı ama bana yapılan haksızlık karşısında suskun kaldı. Bir yandan 'CHP özgür bir partidir, herkes düşüncesini korkmadan açıklar' diyeceksiniz, diğer yandan başkanlık sistemini desteklediğim için beni partiden ihraç etmeye çalışacaksın. Bu olmaz işte. Benden sonra Baykal döneminde aktif siyaset yapmış arkadaşlarımız da ihraç edildi. Hem iktidarı eleştireceksiniz, hem de eleştirdiğiniz şeyleri siz kendi partinizde yapacaksınız. Halk nezdinde inandırıcılığınız kalmaz ki... Şimdi de sürekli erken seçim açıklaması yapılıyor. Bu da çok yanlış. İnsanlar can derdine düşmüş. Olağanüstü bir süreçten geçiyor ülkemiz. Muhalefet üyeleri hâlâ kanal kanal gezip 'Erken seçim olmalı' diyor. Bu politikayla erken seçim de olsa siz seçilmezsiniz. Neyinize güvenerek erken seçim istiyorsunuz?

Röportajın tamamını okumak için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar