GÜNCEL

Çetiner Çetin yazdı: Putin katil mi?

Habertürk gazetesi yazarı Çetiner Çetin, ABD Başkanı Biden’ın Putin’i “katil”olarak nitelendirmesini, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın doğru bulmamasıyla, Türkiye’nin Rusya tarafında yerini aldığını söyledi.

Çetiner Çetin yazdı: Putin katil mi?

Habertürk gazetesi yazarı Çetiner Çetin, ABD Başkanı Joe Biden’ın Putin’i “katil” olarak nitelendirmesini diplomatik açıdan değerlendirdi. Çetin, Biden’ın Rusya karşısında güçlü bir konumda olduğundan dolayı mı bu kadar güçlü konuştuğunu, yoksa belli bir zayıflığı ört bas etmeye mi çalıştığını sorarak, en kritik meselenin ve cevap bekleyen sorunun bu olduğunu söyledi.

Çetiner Çetin, iki kutbun ilişkileri ve bulunduğumuz coğrafyadaki güç dengesi açısından önemli hususlardan birinin de Türkiye’nin kendisini nasıl konumlandıracağı olduğunu belirtti. Çetin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Biden’ın Putin’i “katil” olarak nitelendirmesini yakışık bulmadığını belirtmesiyle, Türkiye’nin, ABD ve Rusya arasındaki ihtilafta Rusya’nın yanında yer aldığını söyledi.

İşte o yazı... 

Şeytan ayrıntıda gizlidir. Bazen öylesine, gafilce ya da farkında olmadan sarf edildiğini sandığımız sözcükler aslında diplomaside bir politikanın ya da yaklaşımın yansıması, öncüsü sayılırlar.

Geçtiğimiz hafta ABD Başkanı Joe Biden’ın ABC’den George Stephanopoulos’a verdiği mülakat bu anlamda önemliydi. Rusya devlet başkanı Vladimir Putin için “katil” sözcüğünü kullanmadı ancak Rus muhalif lider Alexei Navalny’nin zehirlenmesi konusu konuşulurken Stephanopoulos’un Rus liderin katil olduğunu düşünüyor musunuz sorusuna Biden, “Hıhı, düşünüyorum,” yanıtını verdi.

Gönderme değildi. Biden açıkça Putin'i "katil" olarak nitelendirdi. ABD Başkanlığı koltuğuna oturmuş olan yılların diplomatı Biden, Putin’i seviyorum ya da sevmiyorum demedi. Kişisel yorum belirtmedi. Diplomatik sorumluluğu olan bir kanaat bildirdi ki bu Beyaz Saray’ın Kremlin’e yönelik bakışını ortaya koydu.

Yazının devamı için tıklayın..

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar