GÜNDEM

Çetiner Çetin Gara'nın PKK ile mücadelede dönüm noktası olduğunu kaleme aldı!

Habertürk gazetesi yazarı Çetiner Çetin, PKK'nin kalleş infazına yönelik bir yazı paylaşarak, Gara'nın PKK ile mücadelede önemli bir dönüm noktası olduğuna işaret etti.

Çetiner Çetin Gara'nın PKK ile mücadelede dönüm noktası olduğunu kaleme aldı!

Habertürk gazetesi yazarı Çetiner Çetin bugünkü köşesinde  terörle mücadelede Gara'nın dönüm noktası olduğunu ifade eden bir yazı kaleme aldı. Çetin,  ''Eskiden PKK için -sarp dağlık alanda rahat saklanabildiklerinden- İran ve Irak üzerinden Türkiye’de terör saldırıları düzenlemek kolaydı. Ancak bugün uydu ve İHA’lar PKK mevzilerini dağlık alanda da tespit edebiliyor ve gerekli önemleri alabiliyor'' dedi. 

İşte o yazı... 

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Irak'ın kuzeyinde PKK'nın Gara kamplarına yönelik PENÇE KAPLAN-2 operasyonunu düzenledi. Bu operasyon sırasında 13 vatandaşımız örgüt tarafından kahpece infaz edildi. Elbette bu örgütün ilk kahpeliği değil…

41 savaş uçağının yanı sıra keşif ve yakıt ikmal uçaklarının, İHA ve ATAK taarruz helikopterleriyle Özel Kuvvetler Komutanlığı (ÖKK) ve Jandarma Özel Harekât (JÖH) birliklerinin de katıldığı harekât, o coğrafyadaki doğa, fiziki koşullar ve mevsim şartları dikkate alındığında bölgesel dengelere yönelik önemli mesajlar taşıyordu.Askerlerimizin sahadaki ana gündemi ‘‘kurtarma’’ operasyonu niteliğindeydi. Bu nedenle bölge MİT ve Askeri İstihbarat birimleri tarafından 14 Ekim tarihi itibariyle yakın takibe alınmıştı.

Yazının devamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar