GÜNCEL

Çetiner Çetin: Ermenistan yeni bir krizin eşiğinde. Üstelik bu sefer iç savaş ihtimali de var…

Habertürk gazetesi yazarı Çetiner Çetin, Ermenisten’da Karabağ savaşı sonrası yaşanan krizin gittikçe derinleştiğini ve bir iç savaş yaşanması ihtimalinin bulunduğunu açıkladı.

Çetiner Çetin: Ermenistan yeni bir krizin eşiğinde. Üstelik bu sefer iç savaş ihtimali de var…

Habertürk gazetesi yazarı Çetiner Çetin, geçtiğimiz günlerde Ermenistan ordusunun Nikol Paşinyan’ın görevi bırakması yönündeki çağrısını, Rus yanlısı generallerin ve ülkede “Karabağ Çetesi” olarak adlandırılan Sarkisyan ve Koçaryan ailelerinin baskısı altındaki bir darbe kalkışması olarak değerlendirdi. Çetin, Ermenistan’nın büyük bir krize doğru sürüklendiğini, üstelik iç savaş ihitmalinin de bulunduğunu belirtti.

Çetiner Çetin, Karabağ savaşının ülkedeki ayarları bozduğunu söylerken, 2018’de Kadife Devrim kahramanı olarak iktidara gelen Paşinyan’ın, Azerbaycanla ile ateşkese imza attığından beri Ermenistan’a ihanet etmekle suçlandığını belirtti. Bu duruma rağmen, ülkenin bir daha mafyanın ve Karabağ Çetesinin eline geçmemesi için Paşinyan’a olan desteğin devam ettiğini ifade eden Çetin, Karabağ Çetesi temsilcileri Serj Sarkisyan ve Robert Koçeryan’ın ülkedeki diğer dinamikleri harekete geçirmek için hız verdiklerini açıkladı.

İşte o yazı... 

Geride bıraktığımız sonbaharda, 44 gün süren Dağlık Karabağ savaşını dramatik bir şekilde kaybeden Ermenistan büyük bir krize sürükleniyor.2017’de yapılan seçimin hemen bir yıl sonrasındaki seçimlerde halkın yüzde 70 desteğini alarak iktidar koltuğuna oturan Nikol Paşinyan şimdi Rusya yanlısı generallerin ve ülkede “Karabağ Çetesi” olarak adlandırılan Sarkisyan ve Koçaryan ailelerinin baskısı altında bir darbe kalkışması ile karşı karşıya…

Yazının devamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar