GÜNDEM

Çetiner Çetin: Cemal Kaşıkçı olayında rapor var yaptırım yok

Habertürk yazarı Çetiner Çetin, ABD'nin Cemal Kaşıkçı cinayeti ile ilgili yazdığı raporu değerlendirdi. Çetin, "Rapor var yaptırım yok" diyerek olayın üzerinin böylece kapatılmaya çalışıldığının altınız çizdi.

Çetiner Çetin: Cemal Kaşıkçı olayında rapor var yaptırım yok

ABD Başkanı Joe Biden, Suudi Arabistanlı suikastçilerin vahşice katlettiği gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili dört sayfalık raporu imzaladı. Raporda tüm delillerin Suudi Prens Selman'ı gösterdiği ifade ediliyor.

Habertürk yazarı Çetiner Çetin de bu raporu değerledirdiği yazısında ortada raporun olduğunu fakat hiçbir yaptırımın olmadığını söyledi. 

İşte o yazı:

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçının İstanbul'da vahşice katledilmesine ilişkin ABD istihbaratı tarafından yayınlanan ve malumun ilanından öteye gitmeyen rapor sadece dört sayfadan oluşuyor. Başkan Joe Biden'ın iddialı bir şekilde artık ABD-Suudi ilişkilerinde kurallar değişiyor demesine rağmen bu raporun Ortadoğu'da güç yapısını değiştirme potansiyeli yok. Amerikan İstihbarat Koordinatörü Avril Haines tarafından cuma günü yayımlanan raporda, "Suudi Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın Türkiye'de gazeteci Cemal Kaşıkçı'yı yakalayıp öldürme amaçlı bir operasyonu onayladığını değerlendiriyoruz," denildi. Ama bir yaptırım yok.

Yazının tamamı için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar