GÜNDEM

Çetin Tezcan yaşamını yitirdi

TRT Radyo Dairesi eski başkanlarından Çetin Tezcan 28 Ocak 2018 Pazar günü vefat etti.

Çetin Tezcan yaşamını yitirdi

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Üyesi, Sürekli Basın Kartı sahibi, TRT Radyo Dairesi eski başkanlarından Çetin Tezcan 28 Ocak 2018 Pazar günü vefat etti.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Çetin Tezcan’ın ölümüyle ilgili yayınladığı mesajda “Değerli üyemiz Çetin Tezcan’ı kaybettik. Mesleğine uzun yıllar başarıyla hizmet veren Çetin Tezcan’ı sevgi ve saygıyla anıyoruz. Çetin Tezcan’ın ailesine ve basın topluluğumuza başsağlığı diliyoruz” dedi.

Çetin Tezcan’ın cenazesi 29 Ocak 2018 Pazartesi günü Ankara Gölbaşı Merkez Camisi’nde öğlen kılınacak namazın ardından Gölbaşı Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

ÇETİN TEZCAN KİMDİR?

1942 yılında Ankara’da doğdu. Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisinin Maliye Bölümü’nden mezun oldu. 1962 tarihinde Basın-Yayın Genel Müdürlüğü, Radyo Dairesi Müdürlüğü Teknik İşler Amirliğinde memur olarak göreve başladı. 1977 yılından itibaren görevini Radyo Dairesi Başkanlığında Yayın Kontrol ve Koordinasyon Müdürü olarak sürdürdü.

1985 yılında İstanbul Radyosuna Radyo Müdürlüğü’ne1988 yılında Ankara’da Sosyal İşler ve İç Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na getirildi. 5.5 yıl sürdürdüğü bu görevinden kendi isteğiyle ayrıldı ve İnceleme Araştırma Kurulu üyesi görevine atandı.

1997 yılında Radyo Dairesi Başkanı olarak yeniden aktif görev aldı. Bu görevini yaklaşık 10.5 yıl sürdürdükten sonra 2007 yılında emekli oldu. Evli, iki çocuk babasıydı. BJK Divan Kurulu üyeliği de olan Çetin Tezcan, Sürekli Basın Kartı taşıyordu.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar