KİTAPLIK

Cenk Başlamış'ın 'Rusya'nın Sırları' kitabı 2. baskısını yapıyor

Gazeteci Cenk Başlamış'ın "Gorbaçov'dan Putin'e...Rusya'nın Sırları" kitabının ilk baskısı kısa sürede tükendi.

Cenk Başlamış'ın 'Rusya'nın Sırları' kitabı 2. baskısını yapıyor
Gazeteci Cenk Başlamış'ın "Gorbaçov'dan Putin'e...Rusya'nın Sırları" kitabının ilk baskısı kısa sürede tükendi.

Yakın Kitapevi, bir kaç hafta içinde ilk baskısı biten kitabın ikinci baskısını yapma kararı aldı. İkinci baskının bu haftanın sonlarına doğru kitapevlerine ulaşması bekleniyor.

Kitapta, 1989-2010 yılları arasında Milliyet Gazetesinin Moskova muhabirliğini yapan Başlamış'ın gündelik hayata ilişkin gözlemleri yer alıyor.

60 kadar yazının yer aldığı kitapta Türk okurunun Rusya'yı ve Rusları daha iyi tanımasına yardım etmek amacıyla çok farklı alanlardan seçilmiş konular bulunuyor.

RUSYA'YI DAHA İYİ TANIMAK İÇİN

Başlamış kitabın önsözde şöyle yazdı: "İlk anda 'basit' gelebilecek olayları anlatıyor yazılar ama arka plana Rusya'yı, Rusları daha iyi tanımamıza, anlamamıza yardım edeceğini düşündüğüm bilgileri, kişisel gözlemlerimi serpiştirmeye çalıştım. Moskova'da yaşarken Türklerin Rusya ve Ruslar hakkında hiçbir şey bilmediğini farkedince o ülkenin şifrelerini çözmemize yardım edebileceğimi düşündüm."

Gazeteci Sami Kohen, önsöz için kaleme aldığı yazıda, "Cenk Başlamış'ın Moskova'da görev yaptığı sırada kaleme aldığı binlerce yazısı tarihi bir dönemi canlı olarak yansıtan, belgesel bir nitelik taşıyor. Cenk bu kitaptaki yazılarıyla Rusya'da görüp yaşadıklarını okuyucularına da yaşatıyor" dedi.

KİTABI OKUYUNCA RUSYAYA GİTMİŞ GİBİ OLACAKSINIZ

Gazeteci Cüneyt Özdemir de, "Rusya ile ilgili bir gelişme olsa aklımıza ilk gelen isim olan Cenk Başlamış bu sefer bilmediğimiz bir coğrafyanın insanlarını, adetlerini, siyasetini ve en önemlisi ruh halini bizler için bir günlük şeklinde yazmış. Kitabı okuduğunuzda Rusya'ya gitmiş kadar olacaksınız. Müthiş etkileyici gözlemler, gerçekçi tanıklıklar" diye yazdı.

Bir dönem Moskova'da büyükelçilik de yapan diplomat Halil Akıncı ise , "Üslubu rahat, belli etmeden de öğretici. Bu yönüyle kitabın başlığına 'Kısa Yoldan Rusya'yı ve Rusları Tanıma Rehberi' ibaresi koyabiliriz"dedi.

ÇOK OKUNANLAR