KULİS

Cengiz Özdemir resmen duyurdu: 'Yol arkadaşlığı' bitti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ilan-ı aşk etmesiyle tanınan işadamı Ethem Sancak'ın sahibi olduğu ESMedya'nın tepe ismi resmen gitti.

Cengiz Özdemir resmen duyurdu: 'Yol arkadaşlığı' bitti
GAZETECİLER.COM - Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ilan-ı aşk etmesiyle tanınan işadamı Ethem Sancak'ın sahibi olduğu ESMEDYA'da İcra Kurulu Başkanı ünvanını taşıyan Cengiz Özdemir'in emekliye ayrılma kararını geçtiğimiz günlerde GAZETECİLER.COM olarak duyurmuştuk.

2013 ilkbaharında TMSF tarafından Çukurova Holding'in medya şirketleri grup başkanlığı görevine getirilen Cengiz Özdemir, satış sonrasında bünyesinde Akşam Gazetesi, Güneş Gazetesi, Star Gazetesi, TV24, TV360, TV4, Alem Dergisi, Platin Dergisi, Lig Radyo, Alem Fm, Star Dijital, Tm Dijital gibi mecraları bulunduran Esmedya İcra Kurulu Başkanı unvanıyla görevini sürdürüyordu.

Bir dönem gazetede yazı yazan, yönettiği televizyon kanallarında program hazırlayıp sunan Özdemir, Es Medya'dan ayrıldı ayrılmasına ama çalışma arkadaşlarına gönderdiği mektupta Ethem Sancak'la "yol arkadaşlığı"nın bittiğini, bundan böyle kültür, sanat, medya içerik projelerinde "ortaklık" yapacaklarını duyurdu.

İşte o mektup:

CENGİZ ÖZDEMİR KİMDİR?

1961 yılında Hereke'de dünyaya geldi. İlkokulu Hereke Sümer İlkokulu'nda bitirdi. Ortaokulu Hereke Ortaokulu'nda okudu. Liseye Kabataş Erkek Lisesi'nde başladı, o zamanki adıyla Yarımca olan Körfez Lisesi'nden mezun oldu. Ortadoğu Dilleri ve Kültürleri alanında lisans ve yüksek lisans eğitimini Hollanda'nın Leiden Devlet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde tamamladı.

Hollanda Kültür Bakanlığı'nca, Hollandaca ve Türkçe olarak yayınlanan haftalık Haber Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmenliğini yaptı.

1994'de Türkiye'ye dönerek, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı sırasında Kültür A.Ş. Genel Müdür Yardımcılığı görevi ile eşzamanlı olarak İstanbul Büyükşehir Belediye'sinde basından, tanıtım ve halkla ilişkilerden sorumlu Başkan Danışmanlığı görevini üstlendi.

1999-2005 yılları arasında ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürü olarak görev yaptı. Miniaturk-Minyatür Türkiye Parkı başta olmak üzere pek çok kültür yatırımı ve etkinliğine imza attı. İstanbul'un uluslararası markalaşması için projeler üretti ve hayata geçirdi. Aynı dönemde Panorama 1453 projesini Türkiye gündemine taşıdı.

Belediye Radyo Televizyonu'nun yasa gereği TV yapım stüdyosuna dönüştürülmesi çalışmalarını yürüterek CRR Stüdyoları'nın kurulup yönetilmesi sürecinde yer aldı.

Ulusal kanallarda Takvim, Pazar Sohbetleri, Gündem, Sosyal Bilgiler, Bize Göre adlarıyla haftalık televizyon programları hazırlayıp sundu.

2001 – 2008 yılları arasında Hürriyet, Radikal, Vatan gibi gazetelerde ve Haftalık dergisinde, 2013 yıllından beri Akşam gazetesinde köşe yazarlığı yapıyor. Yazılarının bir bölümünü 2004 yılında yayınlanan "Açılım" adlı kitapta bir araya getirdi.
2005 yılında TMSF tarafından Star Medya Grup Başkanlığı görevine getirildi. Medya organlarının başarılı yönetimi ve başarılı satış sürecinin ardından bir süre daha Star TV Genel Yayın Yönetmeni olarak görevini sürdürdü.

2008 yılında belgesel, drama ve animasyon dizi, sinema filmi ve televizyon programları hazırlayan PROGEM PROJE'yi kurdu.

Kültürümüzün yurt dışında tanıtımı amacıyla film festivalleri ile geleneksel müziğimizin eşsiz enstrümanlarıyla icra edilen konserlere dek Balkanlar'dan Körfez'e uzanan geniş bir coğrafyada faaliyetlerde bulundu.

2013 ilkbaharında TMSF tarafından Çukurova Holding'in medya şirketleri grup başkanlığı görevine getirilen Cengiz ÖZDEMİR, satış sonrasında bünyesinde Akşam Gazetesi, Güneş Gazetesi, Star Gazetesi, TV24, TV360, TV4, Alem Dergisi, Platin Dergisi, Lig Radyo, Alem Fm, Star Dijital, Tm Dijital gibi mecraları bulunduran Esmedya İcra Kurulu Başkanı unvanıyla görevini sürdürüyordu.

ÇOK OKUNANLAR