GÜNCEL

Cengiz Gülaç'tan Abdurrahman Dilipak'a sistem!

İnternethaber gazetesi yazarı Cengiz Gülaç, Abdurrahman Dilipak'ın kovid-19 salgını karşısındaki tutumunu eleştirerek sitemde bulundu. Gülaç, 'Sayın Dilipak, kusura bakmayın ama asla bilimsel bilgiye ve eğitime sahip olmadığınız bir konuda söyledikleriniz yüzünden sırf sizi dinlediği için birileri ölebilir!' dedi.

Cengiz Gülaç'tan Abdurrahman Dilipak'a sistem!

İnternethaber yazarı Cengiz Gülaç, Abdurrahman Dilipak'ın kovid-19 salgını karşısındaki tutumunu eleştirdi. Gülaç, Dilipak'ın söylemleriyle onu takip eden kişileri yanlış yönledirebileceğini ve ölümlerine neden olabileceğini belirtti. İnternethaber yazarı, 'Sayın Dilipak, kusura bakmayın ama asla bilimsel bilgiye ve eğitime sahip olmadığınız bir konuda söyledikleriniz yüzünden sırf sizi dinlediği için birileri ölebilir!'diyerek sitem etti. 

İşte o yazı... 

Bazı meslekler vardır öyle özel bir eğitim almanıza gerek kalmayabilir. Kendinizi o alanda geliştirmişseniz o konuda ehlivukuf olabilirsiniz.

            Mesela iyi bir edebiyatçı olmak için edebiyat fakültesini bitirmeye gerek yoktur.

            Hatta sayısız edebiyatçı, üniversitelerde edebiyat eğitimi almamıştır.

            Veya çok iyi bir müzisyen, şarkıcı olmak için illa da konservatuar mezunu olmanız beklenmez.

            Örnekleri çoğaltmak mümkün. Ne demek istediğim anlaşıldı galiba.

            Evet, bazı meslekleri icra etmek için özel bir eğitim gerekli değildir ama bazı meslekler için de eğitim almak zorundasınızdır. Hatta sadece eğitim almak yeterli değildir. Tecrübe edinmek için yıllarınızı harcamanız gerekebilir.

            Eski çağlarda usta çırak ilişkisiyle hekim olabilirdiniz ama bugünün modern dünyasında bu şekilde ancak üfürükçü olabilirsiniz!

            Kitap okuyarak atom bombası yapamazsınız mesela!

            Beyninizde bir tümör ortaya çıkmışsa –Allah muhafaza- neyim var, nasıl tedavi olacağım diye gazeteciye gitmezsiniz!

Yazının devamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar