GÜNCEL

Cengiz Gülaç: Erdoğan'ı dini hassasiyetler üzerinden vurmak şerefsizliktir!

Türkiye gazetesi yazarı Cengiz Gülaç, AK Parti'yi ve Erdoğan'ı din üzerinden vurmaya çalışanlara ateş püskürdü. Gülaç, 'Saldıranların çoğunun AK Parti’yle de bir ilgisi yok çünkü AK Parti’ye gerçekten gönül verenler, AK Parti’yi ve Erdoğan’ı din üzerinden vurmaya haya eder!' diyerek sitem etti.

Cengiz Gülaç: Erdoğan'ı dini hassasiyetler üzerinden vurmak şerefsizliktir!

Türkiye gazetesi yazarı Cengiz Gülaç, AK Parti'yi ve Erdoğan'ı din üzerinden vurmaya çalışanlara ateş püskürdü. Gülaç, 'AK Parti, her fikre, her dine, her renge saygılı, milli ve manevi değerlerin üzerine inşa edilmiş makul çoğunluğun sesidir…Bütün ömrünü “Rabbin yoluna” adamış olan Recep Tayyip Erdoğan’ı dinî hassasiyetler üzerinden vurmak şerefsizliktir!' dedi. 

İşte o yazı... 

 Bu köşedeki ilkyazımda AK Parti’yi bekleyen iki tehlikenin altını kısaca çizmiştim. İsterseniz bugün meseleyi biraz daha geniş bir şekilde ele alalım…

            Yazımda dikkat çektiğim birinci tehlikeyi şu şekilde ifade etmiştim:

            “Kendisinden başka herkesi dinden çıkmış gibi gören, sesi çok fazla çıkmaya başlayan fakat aslında sayıları çok fazla olmayan bir kesimin zaman zaman AK Parti politikalarını etkilediğini görüyorum.”

            AK Parti 19 yıldır tarih yazıyorsa bunun elbette ki birçok sebebi vardır ama bu başarı hikâyesinin tartışmasız bir şekilde başrolü Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğidir. Bu basit gerçeği şerh düştükten sonra gelelim sıkıntının nereden kaynaklandığına.

            AK Parti “muhafazakâr/demokrat” kimliği ile yola çıkarken toplumun hemen hemen her kesimine kapılarını açmıştı. Cumhuriyet tarihi boyunca hasret kaldığımız düşünce özgürlüğü iklimine ulaşmak için radikal adımlar atılıyordu.

Yazının tamamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar