TV HABER

Cemil Bayık, HDP'ye ne talimat verdi? İçişleri Bakanı Süleyman Soylu canlı yayında açıkladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Haber Global ekranlarında Candaş Tolga Işık'ın konuğu oldu. Soylu, kamuoyu ile ilk kez paylaştığı bilgide "PKK elebaşı Cemil Bayık'ın HDP'ye verdiği talimatı" açıkladı.

Candaş Tolga Işık'ın "İçişleri Bakanı bu kadar konuşmaz diyorlar. Siz neden bu kadar konuşuyorsunuz?" sorusu üzerine Süleyman Soylu, toplumu terör örgütlerine karşı uyarma görevini hatırlattı. 

HDP'nin Cemil Bayık'tan eylem talimatı aldığını açıklayan Soylu, şu sözleri sarf etti:

Cemil Bayık'ın HDP'ye ne talimat verdiğini biliyor musunuz? Ben bunu bilmek, takip etmek ve vatandaşımı uyarmak zorundayım.

CEMİL BAYIK'TAN HDP'YE EYLEM ÇAĞRISI

Cemil Bayık diyor ki; gerillaya çok yük getiriyorsun. Kime söylüyor? HDP'ye. Sahaya girin ve gerillanın yükünü alın diyor. Eylemlere başlayın diyor. Ben bunları takip etmekle, önlemekle ve milletimizi doğru bilgilendirmekle sorumluyum. 

ÖRGÜTLERE KARŞI VATANDAŞI KİM UYARACAK?

Dezenformasyonun olduğu bir ortamdayız. Bilgi kirliliği var ve bu bilgi kirliliğini kim düzeltecek? Mesela dün çıkan bir video ile ilgili bakan yardımcım 'Bu yalan' diyerek bir şey yayınladı. Buna karşın 'Bir bürokratın bunu söylemeye hakkı yok' dediler. Peki ben sorayım; bunu kim doğrulayacak, kim söyleyecek? 

Sadece PKK değil, FETÖ de aynı. FETÖ zaten bir iletişim arabası gibi bir şey. Türkiye'den yapamadığını yurt dışından yapmaya çalışıyor. Hem istihbarat örgütü hem de terör örgütü. Bu konularda kim uyarılarda bulunacak? Elbette hükümetin yetkilileri uyaracak. Bunlardan bir tanesi de benim. 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar