GÜNDEM

Cemal Kaşıkçı'nın oğlu rehin mi alındı?

Suudi Arabistan İstanbul Büyükelçiliği'ne girdikten sonra bir daha kendisinden haber alınamayan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın en büyük oğlu Salah Kaşıkçı, Suudi televizyonuna kafa karıştıran açıklamalar yaptı. 

Cemal Kaşıkçı'nın oğlu rehin mi alındı?

Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürüldükten sonra 15 parçaya bölünerek cesedinin kaçırıldığı iddia edilen Washignton Post yazarı Cemal Kaşıkçı'nın en büyük oğlu Salah Kaşıkçı'dan kafa karıştıran açıklamalar geldi. "Babamın kaybolmasını siyasallaştırmayın" diyen oğul Kaşıkçı, Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz için de "Tanımıyorum, olayın peşini bıraksın" çıkışı yaptı. Oğul Kaşıkçı'nın Suudi televizyonuna yaptığı açıklamalar "Oğlu da mı rehin alındı" sorusunu akıllara getirdi.

AL ARABİYA'YA KONUŞTU...

Evlilik işlemleri için 2 Ekim Salı günü saat 13.12'de Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'ndaki randevusuna giden ve bir daha kendisinden haber alınamayan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın en büyük oğlu Salah Kaşıkçı, Suudi Arabistan'a ait Al Arabiya televizyonuna konuştu.

KİŞİSEL BİR MESELE SİYASETTEN UZAK... ​

"Sorun şu ki bir Suudi vatandaşı kayıp. Durumu açıklığa kavuşturmak için Suudi yetkililerle işbirliği içindeyiz" diyen Salah Kaşıkçı, babasının ortadan kaybolmasını 'kişisel bir mesele, siyasi çerçeveden uzak' olarak niteledi. Ailenin güvenilir bilgiler peşinde olduğunu vurgulayan Salah Kaşıkçı, babasıyla en son Washington'dayken iletişim kurduğunu ve babasının Türkiye'ye gittiğinden haberi olmadığını söyledi.

'NİŞANLISI OLDUĞUNU SÖYLEYEN HATİCE'Yİ TANIMIYORUM'...

Öte yandan babasının nişanlısı olarak kendisini tanıtan Hatice adlı kişiyi tanımadığını söyleyen Kaşıkçı, "Basında çıkan haberler dışında kendisiyle ilgili hiçbir şey duymamıştım" dedi. Söz konusu kadına babasının durumuna müdahil olmaya çalışmasını kesme çağrısı yapan Salah Kaşıkçı, "Onun ailesi biziz" vurgusu yaptı.

Salah Kaşıkçı, ailesinin Suudi Arabistan'ın yürüttüğü resmi soruşturmaya destek verdiğinin de altını çizdi.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar