GÜNDEM

Cemaatler ve “iç düşman!” paranoyası

Star gazetesi yazarı Mehmet Metiner, tüm cemaatlerin FETÖ gibi bir örgüt oldukları propagandasına karşı çıkarak, bu tutumun zararlı sonuçları olabileceğini söyledi.

Cemaatler ve “iç düşman!” paranoyası

Star gazetesi yazarı Mehmet Metiner, bugünkü köşesinde tüm cemaatlere "iç düşman" muamelesi yapmanın ve böyle bir algı oluşturmanın zararlı sonuçları olacağını söyleyerek, bu algıyı bilerek ve bilmeyerek yayın kişilere 28 Şubat'ı hatırlatarak "O dönemler o yapıya düşmanlığın sadece “dini cemaat” olmasından kaynaklı olduğu varsayımının, o yapıyla hiç alakası olmayan pek çok kişinin o yapıyı zorunlu savunmasına yol açtığı da bilinen bir olgudur" dedi:

TÜM CEMAATLER "İÇ DÜŞMAN" DEĞİLDİR

"FETÖ tecrübesi üzerinden tüm cemaatleri ve tarikatları “iç düşman!” gibi gören yaklaşımlar hem yanlış hem haksız hem anti-demokratiktir. Bu tür düşmanlaştırıcı söylemi kabul etmemiz söz konusu olamaz."

HUKUKLARI KORUNMALI

"Kendim hiç bir cemaatin ve tarikatın mensubu değilim. Lakin cemaatlerin ve tarikatların hukukunu korumayı inancımın ve demokratlığımın gereği sayarım."

HERHANGİ BİR CEMAAT FETÖ GİBİ İHANET EDERSE...

"Diyelim ki bugün ilişkide olduğumuz cemaatlerden biri yarın tıpkı FETÖ gibi ihanet etti. O vakit devlet gereğini yapar. O zaman bizler FETÖ’ye karşı nasıl tavır koyduysak onlara da aynı tepkiyi koyarız. Varsayımlara dayalı toptancı düşmanlıklar zararlıdır."

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar