GÜNDEM

Cem Küçük'ten yüksek yargı uyarısı: FETÖ'cü patronlar yırttı, olan garibana oldu

FETÖ'cü şirket patronlarının çoğunun tahliye edilmesi, mal ve mülklerinin geri iade edilmesi Cem Küçük'ün dikkatini çekmiş. Küçük, yazısında devlete uyarıda bulunarak, "FETÖ’cü iş adamalarının çoğu durumu kurtardı. Bank Asya'ya 2 bin lira yatıran garibanlar içerde..." ifadelerini kullandı.

Cem Küçük'ten yüksek yargı uyarısı: FETÖ'cü patronlar yırttı, olan garibana oldu

Son zamanlarda FETÖ davalarında yaşanan tahliye kararlarının perde gerisine değinen Cem Küçük, FETÖ'cü şirket patronlarının önemli bir kısmının yargı sürecinden yırttığını hatta bazılarının şirketlerini ve mal varlıklarını geri aldıklarını örnekleriyle köşesine taşıdı. 

Küçük, özellikle AIHM'den çekinen yargı mensuplarına dikkat çekerken yüksek yargıdaki FETÖ etkisini sorguladı. 

"Söylenenlere göre bazıları hariç Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinden döner diye şirketler geri veriliyor. Çünkü şirketlerin elde ettiği kâr ve malları FETÖ eliyle kazandıklarını ispat etmek gerekiyormuş. FETÖ’cü olduklarını bildiğimiz insanlara şirketlerinin iade edilmesi ayrı bir garabet.

BOYDAKLAR'IN DOSYANI NEDEN HALEN İSTİNAFTA?

Öte yandan Boydak dosyası 2018 Temmuz’unda sonuçlandı ve İstinaf’a gitti. 1,5 yıldır dosya İstinaf’ta bekliyor. Sonra Yargıtay var. Hemen her yerde FETÖ şirketlerinin İstinaf süreci bitmişken, Boydakların dosyası İstinaf’ta neden bekletiliyor anlamış değilim."

HAKSIZLIK DEĞİL Mİ?

FETÖ'cü şirket patronlarının tahliye edilmelerini "zengin FETÖ'cüler yırtıyor olan garibana oluyor" algısını haklı çıkardığını dile getiren Küçük, "Zaten belli kesim “zengin FETÖ’cüler kurtuluyor, parası olan yırtıyor” algısına oynadı ve bu durum halkta karşılık buldu. FETÖ’cü iş adamalarının çoğu durumu kurtardı. Gariban öğretmen, tezgahtâr, Bank Asya’ya 2.000 TL yatıranlar içeride yatarken zengin FETÖ’cülerin mallarını geri alması çelişkili değil mi? İtirafçı olup küçük cezalarla yırtmaları haksızlık değil mi?" ifadelerini kullandı. 

17/25 Aralık'ta devlete destek olan bazı şirketlere zorluk çıkarıldığını da belirten Küçük, devlete çağrda bulunarak "Devlet denilen aygıt bir tehlike vuku bulmadan onu bertaraf eden yapıdır. Vücudun bağışıklık sistemi gibidir. Bağışıklık çökerse sonradan alınan tedbirler anlamsızdır." dedi. 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar