GÜNDEM

Cem Küçük'ten Ümit Özdağ'a sorular

Türkiye yazarı Cem Küçük, İYİ Partili Özdağ'ı kedi partisini karıştıran açıklamalarından yola çıkarak Özdağ ile ilgili bazı bilgiler paylaştı ve sorular sordu.

Cem Küçük'ten Ümit Özdağ'a sorular

Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük, İYİ Partili Ümit Özdağ'ın, partisinin İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'yu, FETÖ'den tutuklu dayısı Enver Altaylı'yı işaret ederek, FETÖ'cülükle suçlamasına ilişkin bazı detaylar paylaştı. "Tam bir CIA övgüsü olan Enver Altaylı’nın “Ruzi Nazar” kitabına Türkiye’de övgü yağdıran iki kişi" olduğunu, bunların Ümit Özdağ ve Taha Akyol olduğunu söyleyen Küçük, "Enver Altaylı ve Özdağ’ın dayısı birlikte teğmenken Talat Aydemir’in 1963 darbe teşebbüsünü desteklemiş ve bu yüzden önce hapse girmiş, sonra ordudan atılmış iki çok yakın arkadaş subaydır. Özdağ zaten bu gerçeği inkâr etmiyor" dedi. Küçük ayrıca Özdağ'ın babası ile Altaylı'nın da yakın dost olduğunu kaydetti: "1963 Talat Aydemir olaylarında Ümit Bey’in babası Muzaffer Özdağ da hapse girmiştir ve o da Enver Altaylı ile yakın dosttur. Altaylı’ya karşı son dönemde Özdağ’ın tavrı, eğer anlattıkları doğruysa millî menfaatlerimiz bakımından takdire şayandır..."

Ümit Özdağ'a ilişkin bilgiler paylaşmayı sürdüren Küçük, "Sayın Özdağ mademki FETÖ’ye hep düşmandınız neden FETÖ’cü Akın İpek’in kanalında maaşlı olmayı kabul ettiniz?" diye sordu. Cem Küçük, ayrıca "Burak Bilgehan Özpek" ismini paylaşarak, bu kişinin "2013-16 arası FETÖ’nün Taraf gazetesinde yazarlık yaptığını ve bizzat kendisinin; kendisini Meral Akşener'e götüren kişinin Ümit Özdağ olduğunu" söylediğini ifade etti.

Küçük, şunları kaydetti:

"Koyu Türk milliyetçisi olduğunu söyleyen Ümit Özdağ 2013-16 arası FETÖ’nün Taraf gazetesinde yazmış olan, Kobani olayları sonrası yargıçlarımızın yaptığı haklı soruşturma ve tutuklamalara karşı çıkmış HDP eğilimli bir liberal solcuyu Meral Akşener ile tanıştırıyordu... Bu nasıl karmaşık ilişkiler ağıdır? Bu nasıl siyasettir?.. Burada Başkan Erdoğan’a yönelik düşmanlık ortak paydasının kimleri nasıl ilişkilere sokacağının net bir örneği var aslında. Ümit Özdağ’ın kesinlikle bu tuhaf ilişkiyi izah etmesi şarttır. Bu nasıl Türk milliyetçiliği Sayın Özdağ?"

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar