GÜNDEM

Cem Küçük'ten Nuriye Gülmen yazısı

Türkiye yazarı Cem Küçük, Nuriye Gülmen'in DHKP-C mensubu olduğunu söyleyerek, dün örgüte ait bir hücre evde gözaltına alınıp, tutuklandığı bilgisini okuyucularıyla paylaştı. Küçük, Kemal Kılıçdaroğlu'nu Gülmen'e "kardeşim" dediği için eleştirdi.

Cem Küçük'ten Nuriye Gülmen yazısı

Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük, Nuriye Gülmen'in "eğitimci" değil DHKP-C mensubu olduğunu söyleyerek, dün örgüte ait dokuz kapılı bir hücre evinde yakalandığını, sonrasında tutuklandığını duyurdu. Küçük, Gülmen'e desteklerini hatırlatarak muhalefeti eleştirdi. Türkiye'de muhalefetin gözünü kör eden bir ön kabul olduğunu söyleyen Küçük, “Devlete karşı hareket eden her kişi ve örgüt, bir noktada desteği hak etmektedir” yaklaşımının hakim olduğunu kaydetti.

"Muhalefet partileri, suçu sabit insanları aklamaya çalışmak yerine evlatlarını örgütün elinden kurtarmak isteyen ailelerle görüşseler kanaatimce çok daha hayırlı bir iş yapmış olacaklardır" diyen Küçük, "Peki ya muhalefet partilerine neler oluyor? DHKP-C gibi eli kanlı bir örgütün yılmaz savunucusu olan Nuriye Gülmen neden TBMM’nin kutsal kürsüsünden Kılıçdaroğlu tarafından savunuldu? CHP milletvekilleri neden Gülmen’i geçmişte cezaevinde ziyaret ettiler?" diye sordu.

Yazının tamamı için tıklayını

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar