GÜNDEM

Cem Küçük’ten FETÖ ve KHK’lılarla ilgili uyarı

Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük, bugünkü köşesinde son 4 yılda FETÖ ile mücadelede önemli işlerin yapıldığına ancak dikkat edilmesi gereken hususların varlığına da dikkat çekti. Küçük, haksızlıkları dile getirmenin önemli olduğunu ancak herkesin haksız ya da 15 Temmuz’un kurgu olduğu yönünde yorumların da FETÖ’nün aklanmasına yardımcı argüman görevi gördüğünü köşesine taşıdı.

Cem Küçük’ten FETÖ ve KHK’lılarla ilgili uyarı

Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük, bugün kaleme aldığı köşesinde FETÖ ve KHK konusunda uyarılarda bulundu. Son günlerde tuhaf bir durumun söz konusu olduğunun altını çizen Küçük, "Sanki bütün FETÖ’cü ya da KHK’lılar haksızmış gibi haberler yapılıyor!.. Bu doğru değil. 15 Temmuz’un ana kurgucusu FETÖ’cüler. Ama o darbenin içinde sayıca az olsa bile kariyeristler, çıkarcılar ve kendine Kemalist diyenler de vardı. Başkan Erdoğan’ın çağrısı üzerine halkın sokaklara dökülmesiyle darbe başarısız oldu. Türk polisinin büyük katkısını da unutmamak lazım.” şeklinde konuştu.

FETÖ ile mücadele sürecinde haksızlığa uğrayanların da mutlaka olabileceğini belirten Küçük, sözlerini şu şekilde sürdürdü "Tek bir kişi bile haksızlığa uğrasa bu yanlıştır. Kimse haksızlığa uğramasın. Varsa uğrayan bu giderilsin. Nitekim Yargıtay 16. Ceza Dairesi bu yönde adımlar atıyor. Tokat Sıkıyönetim Komutanı olarak gösterilen Tuğgeneral Adnan Arslan, Tokat Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 2017 Ekim’de FETÖ üyesi olduğu gerekçesiyle 6 yıl 3 ay hapis cezası aldı. Samsun’daki Bölge Adliye Mahkemesi, 2018’de bu kararı bozdu. Yargıtay 16. Ceza Dairesi Tuğgeneral Arslan’ın suçsuz olduğu yönünde karar verdi. Böyle başka örnekler de var."

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar