MEDYA KÖŞESİ

Cem Küçük'ten Fehmi Koru'ya gollük Hürriyet pası

Fehmi Koru, Hürriyet, Cnn Türk gibi gazete ve televizyonların Demirören'in satın almasıyla birlikte artık bittiğini yazan Cem Küçük'ten alıntı yaptı. Fehmi Koru, "bu dönemin amiral gemisi Sabah" diye ilginç bir iddia da ortaya attı.

Cem Küçük'ten Fehmi Koru'ya gollük Hürriyet pası

Cem Küçük bir sene önce yazdığı bir yazıyı bugün köşesinden hatırlattı. Fehmi Koru da o yazının dikkatini çeken bir bölümünü köşesinde kullandı.

Önce o bölümü hep birlikte okuyalım sonra size birkaç lafımız olacak;

“Bizim tarafın sorunu da doğru pozisyonu alıp doğru yalakalık ilişkileri kurduktan sonra 1 kişinin bile okumayacağı yazılar yazsanız da çok okunan bir yazarla aynı kefeye konmanızdır. Sıfıra yakın reyting de alsanız programınızın aynen devam etmesidir. Yani yeteneksizliğin ve korkaklığın ödüllendirilmesidir. Okunmak ve izlenmek değil, ilişki ve yalakalık ağları kriter olmuşsa orada iş biter. Hatta çok okunan ve çok izlenen, yani toplumun merak ettiği biriyseniz başınıza bela gelme olasılığı daha fazla. Nitekim medya tarihinde böyle olaylar da yaşadık. O yüzden bizim kanatta da köşe yazarları ‘Yaşayan ölü’ olmayı tercih ediyor. Birey olarak yok hükmündeler.”

Fehmi Koru, Cem Küçük'ün “Hürriyet elimizde tamamen bitti”  sözlerine "Allah, Allah…" diyerek tepki veriyor ve bir zamanlar "Babıali’nin amiral gemisi" olan Hürriyet'in düştüğü bu duruma çok üzüldüğünü belirtiyor yazısında. 

Fehmi Koru bir de bazılarının “Bu dönemin amiral gemisi Sabah gazetesi, bu sebeple yeni satın alınanların gözden düşmesi fazla önemsenmiyor” iddiasını ileri sürdüğünü belirtiyor. Bu da ilginç bir söylenti bize göre!

"CEM KÜÇÜK OKUNMUYOR BEN OKUNUYORUM"

Fehmi Koru Cem Küçük'ten alıntı yapmış ama yazının sonunda Cem Küçük'e laf sokmadan da bitirmemiş. 

İşte Fehmi Koru'nun "Cem'i ya okumuyorlar ya da sallamıyorlar. Beni okuyorlar bari ben yazayım" diye tercüme ettiğimiz o sözleri: 

"Yukarıda alıntıladığım eleştirel satırlar bir yıl önce yazıldığına göre, orada yer alan eleştirilerin bu bir yıl boyunca hiç dikkate alınmamasını ilginç buldum.

Birbirlerini de okumuyorlar galiba.

Zaten bu yazıyı o eleştirilerden hiç değilse benim sayemde haberdar olabilsinler diye yazdım."


ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar