GÜNDEM

Cem Küçük'ten Fatih Portakal analizi

Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük, FOX'a geçmeden önce basın dünyasında bile yeterince tanınmadığını söylediği Fatih Portakal'ın fenomen olmasının anormal olduğunu yazdı.

Cem Küçük'ten Fatih Portakal analizi

Fatih Portakal'ın FOX Ana Haber'den istifa etmesinin ardından toplumun farklı kesimlerinden açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük de bugün kaleme aldığı yazısında Portakal hakkında detaylı bir analiz yaptı.

Portakal'ın, 2014-2015 yılına kadar medya dünyasında dahi yeterince tanınırlığının olmadığını ifade eden Küçük, asıl tanınmasının, fenomenleşmesinin 2016-2017 yıllarında gerçekleştiğini ve bu durumun anormal olduğunu ifade etti.

İşte Cem Küçük'ün Fatih Portakal Analizi:

Fox TV ana haber sunucusu Fatih Portakal televizyonculuk kariyerine veda etti. Biliyorsunuz benim uzmanlık alanlarımdan biri medya tarihi. Uzun zamandır medya konusunda yazmıyordum. Bu Portakal vesilesiyle bir medya analizi yapalım bugün...

Fatih Portakal şüphesiz bir medya fenomeni. Toplumun neredeyse tamamı tarafından tanınan bir TV celebritişi. Peki bundan 5-6 sene önce böyle miydi? Hemen kendimden örnek vereyim. 2014 senesinin Ocak ayında tam 17-25 Aralık sürecinde FOX TV’den davet aldım. Karşımda da 17-25 darbesini savunan Hayko Bağdat olacaktı. Sunucu kim dedim, Fatih Portakal olacak dediler. Size yemin ederim, ben o ana kadar Fatih Portakal diye bir ismi duymamıştım. No name bir insandı. Ben de 2014 Ocak ayında henüz 1,5 senelik bir köşe yazarıydım. Ama medyada ismimi herkes duymuştu. 

Hemen benden kıdemli yazar ve televizyoncu arkadaşlarımı aradım, bu Portakal nasıl bir insandır, nasıl sunucudur diye. Çoğunluğu hiç tanımıyordu. Bilen iki kişiden biri “Mehmet Ali Birand’ın polis-adliye muhabiri” dedi. Öbürü, “Ben 32. Gün’e gittiğimde bizi kapıda karşılar, stüdyoya götürür, oradan tanıyorum” dedi. Yani 2014’te Fatih Portakal -bırakın Türk milleti nezdinde tanınmayı- Türk medyasında bile çok çok az bilinen düşük profilli bir adamdı. Ayrıca muhalif bir tavrı da yoktu...

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum