MEDYA KÖŞESİ

Cem Küçük'ten bomba itiraf: CNN ve Hürriyet'in el değiştirmesi bize yaramadı

Gazeteci Cem Küçük, yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini Ekrem İmamoğlu’nun rakibi Binali Yıldırım’dan 806 bin oy fazla alarak kazanmasını değerlendirdi.

Cem Küçük'ten bomba itiraf: CNN ve Hürriyet'in el değiştirmesi bize yaramadı

Cem Küçük, seçimi kaybedilmesini hezimet olarak değerlendirdi; hezimetin göstere göstere geldiğini söyledi. Küçük, iktidara yakın medyanın Ekrem İmamoğlu’nun ekmeğine yağ sürdüğünü öne sürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Yıldırım’ın seçimin tekrarlanmasını baştan beri istemediğini belirten Küçük, Erdoğan’ı medyanın yönlendirdiğini iddia etti.

Küçük aynı zamanda Demirören Medya Grubu’nu da eleştirdi; Hürriyet ve CNN Türk’ün el değiştirmesinin kendilerine yarayacağını düşündüğünü ancak bu değişimin Erdoğan’a zarar verdiğini söyledi.

Küçük’ün yazısının ilgili bölümü şöyle:

"AK Parti İstanbul il teşkilatında ve bizim taraf medyasında, “Millet bilmez biz biliriz. Bizim yaptığımız doğrudur” gibi tipik CHP geleneğinin anlayışı benimsendi. Âdeta CHP zihniyeti bizim tarafı ele geçirdi. Halkın hissiyatı yok sayıldı. Seçimlerin iptali için zorlamanın millet nezdinde ters tepeceği belliydi. Biz ne gerekçe sunarsak sunalım millet bu seçim iptalini tam bir vesayetçi girişim olarak yorumladı.

Bakın ben de kendi adıma bu medya bahsinde öz eleştiri yapacağım. 22 Mart medya devrimi dediğim olay olup Aydın Doğan medyadan tasfiye edildiğinde bu gelişmeye sevinmiştim. Bu olayın bizim taraf lehine olduğunu düşünmüş ve tam desteklemiştim. Oysa şimdi görüyorum ki, Hürriyet-CNN Türk'ün el değiştirmesi, tamamen Başkan Erdoğan ve AK Parti aleyhine bir işlev görmüştür. 22 Mart medya devrimi tamamen Ekrem İmamoğlu ve CHP’nin ekmeğine yağ sürmüştür. Hürriyet’in ve CNN Türk’ün -çoğu da amatörce olan- yayınları hep İmamoğlu’na yaramıştır. Ben de bunları sonradan fark edip bu köşede hep yazdım. Oysa işte 23 Haziran hezimetinde neticeyi herkes gördü...


Şimdi ise kör bir inatla hâlâ karşı cepheden satın alınmış, itibarsız bir adamla yol yürümeye kalkıyorlar. Yahu 23 Haziran hezimeti hâlâ ders olmadı mı? Bu ismin yaptığı AK Parti propagandası hep ters tepti, çünkü toplumda itibarı sıfır. Çok yakın bir zaman önceye kadar Hürriyet Aydın Doğan’da iken Başkanımız Erdoğan’ın kellesini istemiş, 17-25 Aralık’ı desteklemiş bir adamı Başkanımız Erdoğan’ın uçağında Japonya’ya götürecekler! 23 Haziran öncesi de aynı yayına çıkartıp dolaylı propaganda yaptırdılar. Siz daha ne kadar fazla Başkanımıza zarar vermek istiyorsunuz? Davaya inanmayan ve sadece para için bu işi yapan birini tutacaksanız bile bu adam artık o işlevi göremez, çünkü işi bitmiş.
Ayrıca bizim milletimizin davası kiralık adamlarla başarılı olacak bir dava değildir. AK Parti hem inanmış hem de akıl ile hareket eden insanlarla yeniden başarıya yürüyebilir. Elbette akıl olmadan sadece davaya inanmak yetmez. Önce akıl olacak. Ama Başkanımız Erdoğan’a hiçbir inancı olmayan bilakis Başkanımız yıkılsın diye her şeyi yapmış oportünist adamları para karşılığı kiralamaya ya da satın almaya kalkarsanız da işte sonuç 23 Haziran hezimeti gibi olur. Kamyon duvara çarpar...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar