POLEMİK

Cem Küçük'ten bomba iddia; ABD Balyoz subaylarını da tutuklayabilir

Türkiye yazarı Cem Küçük, daha önce uyarılarına kulak asılmadığı için Hakan Atilla'nın tutuklandığını belirterek "Ergenekon ve Balyoz subayları da ABD'ye gitmesin" dedi.

Cem Küçük'ten bomba iddia; ABD Balyoz subaylarını da tutuklayabilir

Türkiye yazarı Cem Küçük, bugünkü köşe yazısında bomba gibi bir iddiada bulunarak "ABD Ergenekon ve Balyoz subaylarını da tutuklayabilir" dedi.

Cem Küçük, yazısında "Ben o zamanlar Türk medyasında bu işin ciddiyetini anlamış belki de tek kişiydim. Star gazetesi ve çıktığım programlarda konuya dikkat çekmiştim. Hatta Halkbank çalışanlarını uyarmış, çaycı kardeşlerimiz bile Amerika'ya gitmesin, bu işten kötü kokular geliyor demiştim. Kaç kez bu konuyu gündeme getirdim, anlattım ama kimse oralı olmadı" ifadelerini kullandı.

İşte Cem Küçük'ün yazısından bir bölüm:

ABD, Ergenekon ve Balyoz subaylarına tutuklama çıkarabilir


Başlığa bakınca "Bu da nereden çıktı?" demeyin. Ne demek istediğimi size Rıza Zarrab davası üzerinden detaylı bir şekilde anlatayım. Mart 2016'da Rıza Zarrab eşi ve çocuğuyla Amerika'ya iniş yaptı ve FBI tarafından gözaltına aldı. Kimse böyle bir durumun gerçekleşeceğini beklemiyordu.

Ben o zamanlar Türk medyasında bu işin ciddiyetini anlamış belki de tek kişiydim.  Star gazetesi ve çıktığım programlarda konuya dikkat çekmiştim. Hatta Halkbank çalışanlarını uyarmış, çaycı kardeşlerimiz bile Amerika'ya gitmesin, bu işten kötü kokular geliyor demiştim. Kaç kez bu konuyu gündeme getirdim, anlattım ama kimse oralı olmadı.

Sonra Mehmet Hakan Atilla 2017 Mart'ında Amerika'da tutuklandı. 17-25 Aralık'tan sonra 6 defa bu ülkeye gelen Atilla aslında tedbirsizliğinin kurbanı olmuştu. Şayet Mart ayında olmasa bile, başka zaman Hakan Atilla ya da başka bir Halkbank çalışanı giriş yapsa  benzer akıbet onun da başına gelecekti. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Şayet Türk bankalarının İran kısmıyla iş yapan başka çalışanlar da ABD'ye girişlerinde aynı sıkıntıları yaşayabilirdi.

İki gün önce Amerika'da kumpas davası sonuçlandı ve Hakan Atilla 6 suçlamanın 5'inden suçlu bulundu. Hâkim Richard Berman önümüzdeki Nisan ayında nihai kararı verecek ve temyiz süreciyle dava bitecek. Kimse aksi yönde kararlar çıkmasını beklemesin. Bu, FETÖ'cülerin dâhil olduğu bir kumpas davası. Amacı da ülkemize zarar vermek, ekonomiyi batırmak ve Cumhurbaşkanımızı suçlamak. Nihayetinde -inşallah yanılırım ve yanılmayı da Allah'tan çok isterim- Halkbank'a 5 milyar ila 10 milyar dolar arasında bir ceza da çıkacak. Dün Halkbank'tan bazı yönetici arkadaşlar da "Sizin dışınızda hiçbir gazeteci ilk başta bu konuyu ciddiye almadı. Son bir ayda herkes çıktı, şov yaptı" dediler. Bu medyada benim yazdığım konuların tamamının çıktığını düşmanlarım bile kabul ediyor.

Cem Küçük'ün yazısının tamamını okumak için tıklayın

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum