GÜNDEM

Cem Küçük'ten AYM'ye Enis Berberoğlu eleştirisi

Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük, Enis Berberoğlu için hak ihlali kararı veren AYM'yi eleştirdi.

Cem Küçük'ten AYM'ye Enis Berberoğlu eleştirisi

MİT TIR'ları olayında yeni bir gelişme yaşandı. Gizli belgeleri sızdırdığı için soruşturmaya uğrayan ve hapis cezası onanan Enis Berberoğlu hakkında AYM’den hak ihlali kararı geldi. 

Bu karara tepki gösteren isimlerden biri olan Cem Küçük, süreci anlattı ve davada adı geçen diğer isimlerin de yeniden yargılanmasını istedi. Tabi ironik bir istek bu. Hatta Küçük, vatan hainliği tescilli dediği Can Dündar'ın bile yeniden yargılanmasını istedi.

AYM'nin kararını eleştiren Küçük, AYM için milli güvenliğin önemi olmadığını ifade etti. 

İşte Cem Küçük'ün yazısı:

Anayasa Mahkemesi, Enis Berberoğlu için hak ihlali kararı verdi. Yani MİT tırları olayına karışan ve ceza alan Berberoğlu AYM’ye göre masum. Olay neydi, bir hatırlayalım... İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı MİT tırlarının görüntülerini yayınlayan vatan haini Can Dündar'ın "Tutuklandık" isimli kitabında görüntüleri kendisine "Solcu bir vekilin 27 Mayıs'ta getirdiğini" yazması ve araştırma sonucunda bu kişinin Enis Berberoğlu olduğu iddiası üzerine soruşturma başlatmıştı. Nitekim Berberoğlu soruşturmaya uğradı ve hakkında hukuki işlem yapıldı. 14. Ağır Ceza Mahkemesi 2017’de CHP milletvekili Enis Berberoğlu için “devletin güvenliğine ilişkin gizli kalması gereken bilgileri casusluk maksadıyla açıklamak” suçundan 25 yıl hapis cezası vermişti. Bu arada Berberoğlu tutuklanmıştı. O dönem ben bu cezayı fazla bulmuş ve "delil karartma olmadığından tutuklanma için Yargıtay kararını beklemek gerekir" diye de eklemiştim. Aslında Enis Berberoğlu bariz suç işlemiş ve gizli belgeleri faş etmişti. Sonra devreye 2. Ceza Dairesi girdi.

Yazının tamamı için tıklayın 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum