MEDYA KÖŞESİ

Cem Küçük'ten Ahmet Hakan'a olay benzetme: Jet Fadıl gibi...

Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük, Hürriyet yazarı Ahmet Hakan için İmamoğlu yayını sonrası "bizim tarafa geçti" diye düşünenleri uyardı.

Cem Küçük'ten Ahmet Hakan'a olay benzetme: Jet Fadıl gibi...

Zaman zaman Ahmet Hakan'ı köşesinden eleştiren Cem Küçük, bugün de İmamoğlu yayını sonrası kendisine gelen "haklıymışsın" mesajlarını paylaştı. 

Ahmet Hakan'ın medyada "eyyamcı" olduğunu belirten Cem Küçük "Bilindiği gibi ben Türk medya tarihinin uzmanıyım. Türk matbuat tarihi çok sayıda eyyamcı yazar görmüştür ama kesinlikle hiçbiri ama hiçbiri Ahmet Hakan'ın eline su dökemez." ifadelerini kullandı. 

Cem Küçük yazısının sonunda Ahmet Hakan'ı Jet Fadıl'a benzetti. 

İŞTE CEM KÜÇÜK'ÜN O YAZISI

Üç gündür özellikle CHP'li ve hükûmete muhalif diğer düşüncelerden arkadaşlarım arıyor. Bana Ahmet Hakan Coşkun'un tıyneti ve karakter özellikleri konusunda ne kadar haklı olduğumu söylüyorlar. 2014-16 döneminde bu şahsa dair herkese yaptığım tüm uyarıların ne kadar isabetli olduğunu şimdi anca fark ettiklerini ifade ediyorlar. Hatta tanınmış bir gazeteci de olan bir kişi bana zamanında yaptığımız kavgalarda Ahmet Hakan lehine attığı tweetleri gösterdi ve özür diledi.

Şöyle de bir mesaj gönderdi bana: "Sen bizim düşüncemize tam zıt adamsın. Ama ne olduğu belli olan net birisin. Bu Ahmet Hakan ise sabah yüzüne güldüğü adamı öğleyin satan, akşam küfrettiği insana geceleyin yaranmaya çalışan bir tipmiş. Yanıldık. Çok yanıldık. Sen haklı çıktın."


Ben de hem bu tanınmış gazeteciye hem de herkese "Günaydın" diyorum. Bir kamyonun gelip sizin evinize paldır küldür dalacağı ancak evin içine dalınca mı fark edilir? Elbette Ahmet Hakan hepinizi satacaktı. Adamın karakterinin böyle olduğunu 2014-16 arası belki 100 kere yazdım. Manzara ortadaydı. Görünen köy kılavuz istemiyordu. "Bir dünya görüşü olmayan bir adam bu Ahmet Hakan" dedim. "Herhangi bir siyasi düşüncesi olmayan adam" dedim. Sadece ve sadece bireysel menfaatlerini maksimize etmek için yaşayan bir adam bu diye kaç defa ifade ettim. Tüm muhalifleri uyardım. Ama hiçbiri dinlemedi. Şimdi yaşadıklarınızı hak ediyorsunuz.


Şimdi de "Bu sefer de Ahmet Hakan bizim tarafa geçti. Biz tepe tepe kullanalım onu" diye düşünen sözde hükûmetçi kimi tipler görüyorum. Bakın bu sefer de bizim tarafta böyle safça düşünenleri uyarıyorum. Pundunu bulduğu zaman sizi de öyle bir satar ki, esas siz kendinizi kullanılmış mendil gibi ortada bulursunuz. Bir bakmışsınız aynı Ahmet Hakan Washington'da karşınıza çıkar ve "Bana İmamoğlu yayını için şöyle baskı yaptılar, böyle baskı yaptılar. Talimatları direkt Erdoğan verdi" diye konuşur.


Şunu herkes iyi bilmeli ki, ünlü piyes yazarı Robert Bolt eğer yaşasaydı çok ünlü tiyatro oyunu The Man For All Seasons, yani Her Devrin Adamı adlı eseri tamamen Ahmet Hakan Coşkun için yazacaktı. Aziz Nesin yaşasaydı Zübük adlı romanını tamamen Ahmet Hakan karakterinden esinlenerek yeniden daha kuvvetli şekilde kaleme alırdı. Dolayısıyla kimse bu şahsı hafife almasın. Dünkü yazısı bile o kadar ustaca eyyamcılık yapıyor ki, meşhur dolandırıcı Selçuk Parsadan mezarından çıksa Ahmet Hakan karşısında hakikaten şapka çıkarırdı!..


Bilindiği gibi ben Türk medya tarihinin uzmanıyım. Türk matbuat tarihi çok sayıda eyyamcı yazar görmüştür ama kesinlikle hiçbiri ama hiçbiri Ahmet Hakan'ın eline su dökemez. Mesela yaşayan örneklerden Güneri Cıvaoğlu da tam bir eyyam uzmanıdır ama Cıvaoğlu düz eyyamcıdır. Her dönem güçlülere çok yağcılık yapar ama güçlü olmayanlarla da bir ihtimal ileride güçlü olabilirler diye iyi geçinir. Böyle yürür gider. Türk medyasındaki klasik eyyamcılık tarzı budur. Çok sayıda böyle basit örnek hâlâ var.


Ahmet Hakan ise önce kendisinin patronu olan kimse ona tam yalakalık yapar. Sonra patronu nereye yakınsa ve ne istiyorsa onu tam bir tetikçi gibi yapar. Ardından güçlülere hem yaranmaya çalışır hem numaradan vurur ki, güçsüzlere daha da acımasızca vurabilsin. Sonra acımasızca vurduğu güçsüzlerin de gönlünü almak için bir şeker uzatır hemen onlara. Ardından güçlülere çok koyu bir yaranma ve sonra yine numaradan dokundurma ve sonra yine güçsüzlere saldırı vb. böyle gider. İşte inanılmaz seviyede kıvrak ve bukalemun olmayı gerektiren bu usta işi Türk medya tarihinde en iyi başarabilen Ahmet Hakan'dır. Kabul edelim ki, bu adam eyyamcılığın kutsal kitabını yazmıştır. Şu ana kadar da hemen her kesimi kandırmayı başarmıştır.


Fakat 2019 Mayıs ayı itibariyle artık Türkiye'de yaşayan 82 milyon tarafından nasıl bir adam olduğu artık net şekilde anlaşıldı. Ama belli de olmaz. Ahmet Hakan ile tıpatıp aynı özelliklere sahip Jet Fadıl için de böyle deniyordu. Ama adam hapisten çıktı, gene binlerce insanı kandırdı ve sonra yine içeri girdi. Ahmet Hakan da Jet Fadıl gibi bu sefer de bizim tarafı kandırmayı başarabilir. Dolayısıyla fazla emin de konuşmamak gerekir.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum