GÜNDEM

Cem Küçük’den Mabel Matiz sorusuyla ilgili ÖSYM’ye sert çıkış

Üniversiteye giriş sınavında, Mabel Matiz sorusunun sorulması toplumun farklı kesimlerinden tepki alırken; Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük de bugünkü köşesinden soruyu hazırlayanlarla ilgili soruşturma başlatılmasına tepki gösterdi.

Cem Küçük’den Mabel Matiz sorusuyla ilgili ÖSYM’ye sert çıkış

Geçtiğimiz haftalarda düzenlenen YKS’nin türkçe oturumunda Mabel Matiz’le ilgili soru sorulmuş ve toplumun farklı kesimlerinden tepkiler alınınca da ÖSYM tarafından soruyu hazırlayanlarla ilgili soruşturma başlatılacağı açıklaması gelmişti. 

Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük de sorulan sorudan dolayı soruşturma başlatılmasının yanlış olduğunu, bu tarz hareketlerin AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a zarar verdiğini köşesine taşıdı. 

ÖSYM’nin Mabel Matiz’le ilgili soru sormasının normal olduğunu ifade eden Küçük:"Vatandaşların itirazı da normal. Buraya kadar sıkıntı yok. Sorun bundan sonra başlıyor.” dedi.

ÖSYM Başkanı Halis Aygün’ün olaylardan sonra hemen panik olduğunu ve yaptığı açıklamayı hatırlatan Küçük, sözlerine şu satırları ekledi:"Sayın Aygün, Mabel Matiz’le ilgili soru hazırlayanları süreçlerden çıkaracakmış. Ekin Gün arkadaşımın dediği gibi galiba ÖSYM saçmalama hakkını kullanmış. Arkadaş ne var böyle bir soru sorulduysa. Özgürlük alanlarını böyle açıklamalarla niye kısarsınız ki! "

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum