GÜNDEM

Cem Küçük:Ali Babacan'ın açıklamaları FETÖ'nün ekmeğine yağ sürüyor

Türkiye yazarı Cem Küçük, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın, 17-25 Aralık'la ilgili 'Minik bir darbe girişimiydi, dosyaların tekrar açılmasında da fayda görürüm.' sözlerini hatırlatarak, Babacan'ın ne söylediğini bal gibi bildiğini ve amacın Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Partilileri yargılamak olduğunu köşesine taşıdı.

Cem Küçük:Ali Babacan'ın açıklamaları FETÖ'nün ekmeğine yağ sürüyor

Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük, bugünkü köşesinde, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın 17-25 Aralık ile ilgili sözlerinin son derece bilinçli bir açıklama olduğunu, FETÖ'cülerin gönlüne su serptiğini belirterek sözlerine şu şekilde devam etti "17-25 Aralık açık bir darbe girişimiydi. Seçilmiş meşru hükûmeti emniyet-yargı cuntası üzerinden pasifize etmek ve indirmek için yapılmıştı. Hedefinde Başkan Erdoğan ve ailesi vardı. 17 Aralık’ta dört bakan ve 25 Aralık’ta yerli ve millî ne kadar iş adamı, bürokrat varsa hepsi hedefteydi. Eğer başarılı olsalar ne 3. Köprü ne havalimanı ne de hızlı trenler yapılırdı.."

FETÖ'nün o dönem belli kişi ve kurumları hedef aldığının bilindiğini söyleyen Küçük, "MİT tırları, Suriye ile ilgili gizli toplantının ifşası ve daha onlarca olayla devlete topyekûn savaş açmışlardı. Başarılı olamayınca 15 Temmuz hain darbe girişimini denediler. Her şey bu kadar açık olduğu hâlde ve şeffafken, Ali Babacan’ın "17-25 Aralık dosyaları tekrar açılsın" demesi, FETÖ’nün ekmeğine yap sürmekten başka bir şey değildir. Nitekim yurt dışındaki FETÖ’cüler, “Bakın gördünüz mü, 17-25 Aralık doğruymuş” demeye başladılar bile..." şeklinde konuştu.

Ali Babacan’ın, sözlerini bilinçli söylediğini ifade eden Küçük, "17-25 Aralık dosyaları yeniden açılsın" demek "Başkan Erdoğan yargılansın!" anlamına gelir. Bunun başka hiçbir anlamı yok. Hem "minik darbe girişimi" diyeceksin hem de "o dosyalar yeniden açılsın" diyeceksin. Amaç ne peki? Sayın Babacan’ın bu sözleri ilerisi için de bir işaret. CHP-HDP ittifak içindeler. Babacan da bu ekiple hareket edecek."

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar