GÜNDEM

Cem Küçük yazdı: Yabancı medya mı, istihbarat aparatı mı?

DW Türkçe ve BBC Türkçe'de yer alan iki haberi köşesinde paylaşan Türkiye yazarı Cem Küçük, bu haberlerin sanki o ülkelerin istihbaratı tarafından hazırlanarak sunulmuş gibi olduğunu söyledi ve bu durumu eleştirdi.

Cem Küçük yazdı: Yabancı medya mı, istihbarat aparatı mı?

Türkiye yazarı Cem Küçük, DW Türkçe ve BBC Türkçe'de Türkiye'ye yönelik yapılan haberlere dikkat çekti. Türkiye'de yayın yapan yabancı kanallar içinde gizlemeden Türkiye aleyhine faaliyet yürütenin Euronews olduğunu söyleyen Küçük, Türkiye’deki olumlu gelişmeleri asla görmediği ve olumsuz her şeyi anında haber yaptığını söylediği BBC Türkçe'nin de istihbarat aparatı gibi çalıştığını ifade etti.

Küçük, "Türkiye’de her şey kötü türü haberler yaparsanız eleştirilmeniz kaçınılmaz. Esas mesele bu." ifadelerini kullandı.

Yabancı medya mı, istihbarat aparatı mı?

Dün biri DW Türkçe’de diğeri BBC Türkçe’de iki haber vardı. İkisi de sanki o ülkelerin istihbaratı tarafından hazırlanmış ve sunulmuş gibiydi. 
Türkiye’de yayın yapan yabancı kanallar içinde en bariz manipülasyon yapanı Euronews. Açık açık gizlemeden Türkiye aleyhine faaliyet yürütüyor. Diğerleri daha ince çalışıyor.
Mesela DW Türkçe’de dün çıkan haberin başlığı: “Türkiye’nin gözü Afrika Boynuzu’nda.” Haberin içeriği şöyle:
“Türkiye aralık ayında Libya ile Deniz Yetki Alanları Mutabakatı'na imza atmıştı. Geçen ekim ayında Somali Petrol ve Enerji Bakanı Abdürreşid Muhammed Ahmed, 15 parsellik bir bölgeyi enerji şirketlerinin teklifine açacaklarını duyurmuştu.
Afrika Boynuzu'nda ekonomik ve güvenlik alanında son yıllarda yaşanan gelişmeler, bölgenin jeostratejik açıdan önemini artırdı. Türkiye'nin bölgeye olan ilgisi artarken, Körfez ülkeleri de pastadan pay almak için çaba gösteriyor.”
Bu bariz bir Alman istihbaratının haberi. Haber hazırlanmış ve DW Türkçe’ye sunulmuş. Uyarı mahiyetinde yapılmış bu haberle, “Bakın Türkiye rahat durmuyor. Libya’dan sonda Somali’de bir işler çeviriyor” demek istiyor. 
Diğeri BBC Türkçe’nin haberi... Başlığı şu: “130 bin metal işçisi grev kararı aldı: Üç kuruş zam için değil, var olmak için mücadele ediyoruz.”
Türkiye’de belli alanlarda olumlu gelişmeleri asla görmeyen, olumsuz her şeyi anında haber yapan BBC Türkçe de istihbarat aparatı gibi çalışıyor. Bu haberi BBC Türkçe yapsın da iyi olanları niye görmüyor? Türkiye’de her şey kötü türü haberler yaparsanız eleştirilmeniz kaçınılmaz. Esas mesele bu.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar