GÜNDEM

Cem Küçük yazdı: Ekonomi, Batı ve Türkiye’nin gelecek konsepti

Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük bugünkü yazısında, ekonomi, Batı ile ilişkiler ve Türkiye’nin geleceğine yönelik analizlerde bulunarak, finansın Batı’da, kapitalin Amerika’da fazla bulunduğunu kimsenin unutmaması gerektiğini söyledi.

Cem Küçük yazdı: Ekonomi, Batı ve Türkiye’nin gelecek konsepti

Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük bugünkü yazısında, ekonomi, Batı ile ilişkiler ve Türkiye’nin geleceğine yönelik analizlerde bulundu. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğu günden beri yönün hep Batı olduğunu söyleyen Küçük, kanunların, uygulamaların oraya bakılarak yapıldığını ve Türkiye’nin ekonomik olarak zorlandığı dönemlerde Batı bankalarına, finans kurumlarına ihtiyaç duyduğunu çünkü paranın hep Batı’da olduğunu söyledi.

Cem Küçük, Türkiye’nin Batı için önemli bir ortak olduğunu, bunu AB’nin de kabul ettiğini belirterek, karşılıklı birbirimize ihtiyacımız olduğunu belirtti. Finansın Batı’da olduğunu, kapitalin Amerika’da fazla bulunduğunu kimsenin unutmaması gerektiğini söylen Küçük, Türkiye’nin borçlanacağı zaman Doğu’ya değil, Batı’ya yöneldiğini ifade etti.

İşte o yazı... 

Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu günden beri yönü hep Batı olmuştur... Kanunlarını, uygulamalarını oraya bakarak yapmıştır. Muasır medeniyetler seviyesine böyle çıkılır anlayışı bizde hâkim olmuştur.
Türkiye ekonomik olarak zorlandığı dönemde de Batı’dan borçlanmıştır. Batı bankalarına, finans kurumlarına ihtiyaç duymuştur. Çünkü para hep Batı’daydı. 
Malum pandemi tüm dünyayı sardı. Her ülke Covid-19’dan ciddi biçimde etkilendi. Batan firmalar oldu. Ekonomisi zora giren çok sayıda ülke oldu. Pandemi aşıyla aşılabilirdi. Aşıyı da Batı buldu. Tabii Çin’i göz ardı etmiyorum... 
Pandeminin geçmesi için bütün ülkelerin aşılanması lazım. Yani yoksul ülkeler de buna dâhil. O yoksul ülkeler de ancak Batı’nın devreye girmesiyle aşılanabilir...
Bütün bunlar Batı her şeyi kusursuz yapıyor demek değil. PKK ve FETÖ’ye tavırlarını biliyoruz. Yeteri kadar mücadele etmediklerini de biliyoruz. Hatta el altından destek verdikleri herkesin malumu. 
Başkan Erdoğan birkaç ay önce "yönümüz Batı'dır" demişti. "AB ile ilişkilere önem veriyoruz..." anlamında açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin gelecek konseptini de Batı’yla oluşturacağını, söylemişti...

Yazının devamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar