MEDYA KÖŞESİ

Cem Küçük yazdı: Ahmet Şık’ın milletvekilliği düşürülmelidir

Türkiye yazarı Cem Küçük, yaptığı haber, attığı tweet ve açıklamaları nedeni ile Ahmet Şık'ın vekilliğinin düşürülmesi gerektiğini söyledi. Küçük, "Bir terörist sevici, terör aklayıcısı bu ülkede vekil olabiliyor! " dedi.

Cem Küçük yazdı: Ahmet Şık’ın milletvekilliği düşürülmelidir

Türkiye yazarı Cem Küçük, Cumhuriyet gazetesinde şehit Savcı Kiraz için yapılan haber ile DHKP-C’li teröristleri aklayan Şık'ın terörü meşrulaştırdığını bu haberin bile onu içerde uzunca süre tutmaya yeteceğini belirtti. Ahmet Şık'ın attığı tweet ve cezaevinden çıktıktan sonra yaptığı suçlamaları hatırlatan Küçük, "Ettiği sözlerin cezasını çekmeden vekil oldu" dedi . Cem Küçük, vekilliğinin düşürülmesi gerektiğini söylediği Ahmet Şık için şu ifadeleri kullandı:

Devlete katil diyen, teröristleri aklayan, ülkesi aleyhine kara propaganda yapan biri milletvekilliğini hak etmiyor. Normal bir ülkede olsa yargı gerekeni çoktan yapmıştı. Böyle birinin vekilliği derhal düşürülmelidir.Ahmet Şık’ın milletvekilliği düşürülmelidir

Ahmet Şık’ın milletvekilliği düşürülmelidir
DHKP-C’li teröristler Savcı Selim Kiraz’ı Çağlayan Adliyesi’nde şehit ettiler. 2015 yılının en önemli olaylarından biri buydu. 7 Haziran seçimlerine giderken nasıl olsa AK Parti gidici diye terör örgütleri medyanın bir kısmından ciddi destek görüyordu.
Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kastederek, “Seni adil yargılayacağız” deme cüretinde bulunuyordu. Böyle bir ortamda o zaman FETÖ aparatı olan Cumhuriyet gazetesi, Ahmet Şık eliyle şehit savcımızın kemiklerini sızlatan bir haber yaptı. DHKP-C’li teröristleri aklayan Şık onların ağzından, “Bu eylem mecbur bırakıldığımız yöntem” manşetini attı. Ahmet Şık açıkça terörü meşrulaştırdı. Bu haber bile onu uzun süre içeride tutmaya yeterdi.
Ahmet Şık uslanmadı. 28 Kasım 2015’te Twitter üzerinden, “Devletiniz teröristtir” diye yazdı. “Tahir Elçi'yi tutuklamak yerine katletmeyi tercih ettiler. Katil sürüsü bir mafyasınız ve 'katil devlettir' deyince bozuluyorsunuz” gibi utanmazca tweetler atmaya devam etti.
Cezaevinden çıktıktan sonra AK Parti hükûmetini mafya olmakla suçladı. Burası dibine kadar özgür bir ülke olduğu için ilk seçimde HDP’den milletvekili oldu. Bir terörist sevici, terör aklayıcısı bu ülkede vekil olabiliyor! Ettiği sözlerin hukuki cezasını çekmedi bile. En son Alman WDR kanalına konuşan Şık, Euro 2024’ün Türkiye’ye verilmemesi gerektiğini söyledi ve devamında içindeki nefreti kustu: “AKP hükûmeti 16 yıldır iktidarda olduğu süreçte uluslararası birçok etkinliğe ev sahipliği yapma adına müracaatları oluyor. Benim için Türkiye gibi temel özgürlüklerin ayaklar altına alındığı, demokrasinin her geçen gün zedelendiği, adalet sisteminin çöktüğü, hukukun üstünlüğüne olan inancını yok olduğu, basın özgürlüğünün olmadığı, her şeyin gözü kör bir biat kültürüyle işlendiği, tek adam tarafından yönetilen bir ülkeye verilmesi bir dikta rejiminin uluslararası onaylanması anlamına geliyor.”
Şimdi soruyorum: Avrupa’da vekil değil sıradan biri terör ve terörizmi övebilir mi? Överse ne olur? Avrupa ya da Amerika’da bir milletvekili savcı katleden teröristleri aklasa yargıçlar ne yapar? Devleti mafya, katil ilan ederse herkes bunu sineye çeker mi?
Neticede devlete katil diyen, teröristleri aklayan, ülkesi aleyhine kara propaganda yapan biri milletvekilliğini hak etmiyor. Normal bir ülkede olsa yargı gerekeni çoktan yapmıştı. Böyle birinin vekilliği derhal düşürülmelidir.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar