POLEMİK

Cem Küçük yalancı gazeteciyi ifşa etti! Gazetecilik bu mu?

Türkiye yazarı Cem Küçük, özgürlükçü gazeteci olarak gösterilen Robert Fisk'in yalanlarını ifşa etti..

Cem Küçük yalancı gazeteciyi ifşa etti! Gazetecilik bu mu?

Türkiye yazarı Cem Küçük, İndependent muhabiri Robert Fisk'i yerden yere vurdu..

Cem Küçük, Robert Fisk'in TSK'nın Afrin'de sivilleri vurduğu şeklindeki yalan haberini ifşa ederken, gerçekte sadece boşaltılan köyüne dönen bir yaşlının yaralandığını belirtti.

İşte Cem Küçük'ün bugünkü yazısından bir bölüm:

Robert Fisk'i bize özgürlükçü diye satanlar

Türkiye'de bazılarında aşağılık kompleksi hiç gitmiyor. Bu öyle bir hastalık ki, sirayet ettiği bünyeyi ele geçiriyor. Türk medyasında böyle tipler çok var. Batı'nın her dediğini doğru kabul edip kendi ülkesine küfredenler hiç eksik kalmıyor. Bir de bunlar Batı'nın aslında istihbaratla yatıp kalkan bazı gazetecilerini büyük adam diye satıyorlar. Bunlardan biri de Independent muhabiri Robert Fisk.
Adam Afrin izlenimleri adı altında Türk ordusu ve devletine kin kusmuş. Independent'taki haberin başlığı aynen şöyle: "Afrin'in içinde: Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyini işgalinin gerçek kurbanları ortaya çıktı-mülteciler, bebekler, kadınlar ve çocuklar."
Haberi okuyorsunuz, gerçek tek bir resim ya da haber koymadan Türk ordusunun sivilleri katlettiğini yazmış. Kaynak sadece bölgedeki YPG'liler. Bir hastaneye gitmiş ve 50 yaşındaki bir hastayla konuşmuş: "Hastane koğuşundakilerden 50 yaşındaki Ahmad Kindy, Türkiye'nin Zeytin Dalı Harekâtı'nda kara operasyonunun gölgesinin düştüğü 21 Ocak gününün ilk saatlerinde ailesini köyden çıkarmış. Ancak akılsızca geri dönmüş. Arkasından şarapnelle vurulmuş. 'Orada YPG savaşçısı yoktu' diyor." Siviller varmış ve Fisk'e göre TSK onları hedef almış.

Devam ediyor Fisk:
"Doktor Polat, 21 Ocak'tan 26 Ocak ortasına olan döneme ilişkin tüm hastane kayıtlarının çıktısını aldı, The Independent'a verdi. Polat'a göre, Türk hava saldırılarının ilk gününde sadece bir YPG savaşçısının cesedi getirilmiş hastaneye. İkisi de yaralanmış. Sonrasındaki hafta için ise bu sayılar 7 ölü ve 9 yaralı şeklinde... Ölenler arasında 10 çocuk ve 7 kadın da var."

Şimdi sorarım herkese, Robert Fisk sadece YPG'li kaynaklarından ve duyumlarından Türk Ordusu'nun sivilleri vurduğunu yazmış. Bu gazetecilik mi, yoksa bazı istihbarat örgütlerinin istediği malzemeleri onlara sunmak mı? Karar sizin.

Cem Küçük'ün yazısının tamamı için tıklayın

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar