GÜNDEM

Cem Küçük uyardı: Akıllı telefon kullanıyorsanız bilgilerinize ulaşılır

Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük, WhatsApp tartışmaları ile ilgili yazdığı yazısında asıl sorunun akıllı telefonlar olduğunu belirtti.

Cem Küçük uyardı: Akıllı telefon kullanıyorsanız bilgilerinize ulaşılır

WhatsApp'ın yeni sözleşme bildirimi, yüzbinlerce insanın WhatsApp'ı silmesine neden oldu. 

Konuyu köşesine taşıyan Cem Küçük, bilgilerin elde edilmesi için WhatsApp'a ihtiyaç olmadığını, akıllı telefon kullandığımız sürece bilgilerimize kolayca erişildiğini belirtti. 

İşte o yazı:

Birkaç gündür ortalık yıkılıyor. WhatsApp, daha önce sakladığı içerikleri artık işleyeceğini, yani kullanacağını açıkladı. Yani bu şu demek: Bir arkadaşınıza bir resim attınız. WhatsApp bu resmi istediği kişiye verebilir, devletler isterse onlara sızdırabilir!.. WhatsApp'ta gizli kapaklı yazışma yapanların bilgileri muhataplarına verilebilir. Mesela banka şifrelerinizi yazdınız ya da bir arkadaşınıza gönderdiniz. Bunları artık istediği kişiye verebilir! Türkiye'de yüz binlerce kişi WhatsApp'ı sildi, başka uygulamalara geçti. Şu an resmen kıyamet kopuyor. İyi ama şunu hatırlatmak lazım. Zaten elinde akıllı telefon varsa oradaki her bilgiye ulaşabilirler. Telefonu kapatsan bile, pili çıkartmadığın sürece her bilgiye sahip olabilirler. Amerika bu teknolojiye sahip olduğunu gösterdi. Oliver Stone'nun "Snowden" filmi bunun en güzel örneği. Facebook ve diğer sosyal medya mecralarınıza rahatlıkla girebiliyorlar. Sizin eğilimlerinizi ölçebiliyorlar.

Yazının tamamı için tıklayın 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar