GÜNCEL

Cem Küçük: Şunu idrak edin! FETÖ'yü başkan Erdoğan bitirdi...

Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük, birkaç gündür muhalif medyada harp okullarına girişte “irticai faaliyetlere karışmamış olma” şartının kaldırılmasına yönelik oluşan tepkilere açıklık getirerek, kıyamet koparmaya gerek olmadığını söyledi. Küçük bunun yanı sıra, FETÖ'yü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bitirdiğini o olmasa asla bitmeyeceğini de yazdı.

Cem Küçük: Şunu idrak edin! FETÖ'yü başkan Erdoğan bitirdi...

Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük, birkaç gündür muhalif medyada harp okullarına girişte “irticai faaliyetlere karışmamış olma” şartının kaldırılmasına yönelik oluşan tepkilere açıklık getirdi. Küçük, Türkiye’deki sorununun, Kemalist ve Atatürkçü kesimin ne yazık ki samimi muhafazakârlarla FETÖ türü oluşumları ayırt edememesi olduğunu söyledi.Cem Küçük bunların yanı sıra, FETÖ terör örgütünün bitmesinin en önemli faktörünün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyledi. Küçük, 'Önce şunu idrak edin! FETÖ’yü Başkan Erdoğan bitirdi... O olmasa FETÖ hayatta bitmezdi' dedi. 

Cem Küçük, irtica muğlak ve tanımsız bir kavram olarak çok olumsuz yönde kullanıldığını ve bütün Müslümanlar, dindarlar hedefe konulurken FETÖ’nün takiye yaparak aradan sıyrıldığını belirtti. Böylelikle irtica tanımının hiçbir işe yaramadığını ifade eden Küçük, Milli Güvenlik Kurulu’nun tehlikeli yapı olarak belirlediği tanımın, her türlü yasa dışı oluşumun önünü kesmeye yönelik olduğunu belirterek, kıyamet koparmaya gerek olmadığını söyledi.

İşte o yazı... 

Birkaç gündür muhalif medya ve sitelerde harp okullarına girişle ilgili kıyamet kopuyor. Neden mi? Çünkü "irticai faaliyetlere karışmamış olma" şartı kaldırılmış. 2001 tarihli Harp Okulları Yönetmeliği ve 2003 tarihli Astsubay Meslek Yüksek Okulları Yönetmeliği’nde değişiklik olmuş.
Önceki yönetmelikte yer alan, “Kendisinin, annesinin, babasının, kardeşlerinin ve velisinin, tutum ve davranışları ile yasa dışı, siyasi, yıkıcı, irticai, bölücü ideolojik görüşleri benimsememiş, bu gibi faaliyetlerde bulunmamış veya bu gibi faaliyetlere karışmamış olması” şartı yeni yönetmelikte yokmuş.
Bunun yerine, “Terör örgütlerine veya Millî Güvenlik Kurulu’nca devletin millî güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti, iltisakı ya da bunlarla irtibatı olmamak” şartı eklenmiş... 

Yazının tamamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar