GÜNCEL

Cem Küçük: Muhalefet neyi doğru neyi yanlış yapıyor?

Türkiye gazetesi Cem Küçük, 'Muhalefet neyi doğru, neyi yanlış yapıyor?' başlıklı dikkat çeken yazısında CHP ve İyi Parti'nin yaptığı doğruları ve yanlışları belirtti.

Cem Küçük: Muhalefet neyi doğru neyi yanlış yapıyor?

Türkiye gazetesi Cem Küçük, 'Muhalefet neyi doğru, neyi yanlış yapıyor?' başlıklı dikkat çeken yazısında CHP ve İyi Parti'nin yaptığı doğruları ve yanlışları belirtti. Cem Küçük, CHP'nin son 3 senedir aday seçimleri konusunda  doğru işler yaptığını söylerken, İYİ Parti'nin de çarşı pazar gezmesini akıllıca olarak değerlendirdi. Küçük bunun yanı sıra, ''Pandemi şartları ağır. Yakıcı ve yıkıcı sonuçları oluyor. Buna rağmen muhalefet keskin bir duruş gösteremiyor. Şu anda bunu yapamayan normal şartlarda ve ekonomi daha iyi olduğunda iktidarı yıpratabilir mi? Zor...'' diyerek görüşlerini ifade etti.  

İşte o yazı... 

Muhalefet derken CHP ve İyi Parti’yi kastediyorum. HDP zaten bir şey yapmıyor. PKK'nın sesi olmak dışında yaptığı bir şey yok.

CHP herhangi bir konuyu anlatmakta çok zorlanıyor. En basit meselede bile argüman üretirken eline yüzüne bulaştırıyor. Haklı oldukları konularda dahi haksız duruma düşebiliyorlar.
Özellikle CHP PKK ve HDP konularında Anadolu’ya derdini anlatamıyor. Çünkü onları korumaya devam ediyor. Ekonomide sıkıntılar var diye halkın gündeminde terör meseleleri yok demek doğru bir yaklaşım değil.
2019 yerel seçimlerinde Cumhur İttifakı yüzde 53 oy aldı. Özellikle Anadolu’da Cumhur İttifakı muazzam başarı elde etti. Beka meselesinin işe yaradığı görüldü.
CHP son üç senedir aday seçimlerinde doğru işler yapıyor. Klasik Kemalist ve Atatürkçü söylemle sonuç alamayacağını gördü CHP. Görüldüğü üzere sağ aday olunca CHP kitlesi oy vermez diye bir şey yok. Öyle olmadığı görüldü.
İyi Parti, HDP ve PKK meselesinde net. Ancak HDP fezlekeleri konusunda parti ikiye bölündü. Önce evet diyeceğiz deyip sonra fezlekeleri görelim deyince Anadolu, İyi Parti’nin bu tavrının ikircikli olduğunu gördü.

Yazının tamamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar