GÜNDEM

Cem Küçük koronavirüs ilaç tanıtımı yapan ünlülere ateş püskürdü

Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük, bugünkü yazısında sosyal medya hesaplarında koronavirüse iyi geldiği iddia edilen ilaçların reklamını yapan Seda Sayan, Şeyma Subaşı, Seren Serengil Seda Akgül gibi ünlüleri halkın sağlığıyla oynadıkları ve halkı yanlış yönlendirdikleri gerekçesiyle eleştirdi.

Cem Küçük koronavirüs ilaç tanıtımı yapan ünlülere ateş püskürdü

Çin'in, Wuhan kentinden çıkıp dünyayı tehdit etmeye devam eden Koronavirüs Salgını'na karşı bilim insanları tarafından aşı üretme çalışmaları devam ediyor. Ancak şu an için virüsle mücadelede kullanılacak aşı henüz bulunmuş değil. 

Özellikle son zamanlarda sosyal medya hesapları güçlü olan ünlüler tarafından ilaçlar veya insan sağlığı ile ilgili reklamlar yapılıyor. Yapılan araştırmalar sonucunda da verdikleri bilgilerin yanlışlığı ortaya çıkıyor.

Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük de Koronavirüs Salgını'nın tehlikesine dikkat çektiği bugünkü yazısında virüse iyi geleceği iddiasıyla reklam yapan aralarında Seda Sayan, Şeyma Subaşı, Seren Serengil, Seda Akgül gibi isimleri hatırlatıp " Neymiş, bir ilaç varmış, Covid-19’a iyi geliyormuş. Milleti böyle kandırıyorlar. Yazıklar olsun size. Milletin duygularıyla böyle oynanır mı?" şeklinde konuştu.

Koronavirüs üzerine çalışmalar yapan Prof. Dr. Ercüment Ovalı'nın, aşıyı bulmadan 2 milyon ürettikleri sözlerini de köşesine taşıyan Küçük, "Ya bir kişi çıkıp da “Hocam sen ne yapıyorsun?” demedi, diyemedi. " şeklinde konuştu.

Covid-19'un, bir virüs olduğunu ve virüsü yok etmek için de aşının olması gerektiğini belirten Küçük, "Aşı yoksa virüs geçmez. Dünyanın en iyi doktorları bile temkinliler. 'Aşıyı bulmak zaman alacak' diyorlar. Bizde maşallah aşıyı bulmayan bir ben kaldım. Herkes o kadar emin ki kendinden." ifadelerine yer verdi.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar