POLEMİK

Cem Küçük: İstediğimi Hürriyet'ten attırırım

New York Times'e konuşan Cem Küçük, "Ben şu an Hürriyet'e istediğimi yaptırabilecek güce sahibim" dedi.

Cem Küçük: İstediğimi Hürriyet'ten attırırım

New York Times, Türkiye'de basın ve ifade özgürlüğü üzerindeki baskıya dair bir makale yayımladı. Makale için görüş alınan Cem Küçük'ün, "Ben şu an Hürriyet'e istediğimi yaptırabilecek güce sahibim" dedi.

ABD’nin saygın gazetelerinden New York Times, Türkiye’de basın özgürlüğünü ele aldığı makalesi için Cem Küçük’le de görüştü. Küçük’ü ilk aradıklarında iş arkadaşlarından “Kendisine cumhurbaşkanlığı ofisinden daha kolay ulaşırsınız” yanıtını aldıklarını yazan New York Times, Küçük’ün şu sözlerine yer verdi: “Medyada şu an ben ve bana benzeyen bazı arkadaşlarım onlara baskın gelmeyi başardık. Mesela ben şu an Hürriyet’e istediğimi yaptırabilecek güce sahibim. Artık ülkeyi, halkı biz yönetiyoruz.”

GAZETECİLİK REHİN ALINDI

New York Times, Gazetecileri Koruma Komitesi’nin verilerine göre Türkiye’de şu an Çin’den daha fazla gazetecinin hapishanede olduğunu hatırlattı;“Bu tutuklamalar, sadece özgür basını değil, ifade özgürlüğünü de bastırma amaçlı derinlemesine bir çabanın en açık örnekleri” ifadesini kullandı.

Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü’nün Türkiye temsilcisi Erol Önderoğlu da, New York Times’a “Gazetecilik hükümet tarafından rehin alındı” diye konuştu.

‘KİRALIK KATİL' BENZETMESİ

New York Times haberinde, Türkiye’de bağımsız görüşlü gazeteciler açısından bir sorun da şu ifadelerle ele alındı: “Bağımsız görüşlü gazetecilere karşı en öldürücü saldırıların bazıları, Erdoğan yanlısı basında çalışan ve meslektaşları arasında ‘kiralık katil’ diye bilinen gazetecilerden geliyor. Önce hedefe ismini kullanarak saldırıyor, ardından sindirilmiş medya kuruluşu sahiplerine veya hükümete bu kişinin kovulması veya hapse atılması için şahsen lobi yapıyorlar. Bu isimlerin en meşum ve etkili olanı, Cem Küçük isimli televizyon yorumcusu ve sosyal medya aktivisti.”

New York Times, bir muhabirinin söyleşi için Küçük’ü aradığında ‘kendisine cumhurbaşkanlığı ofisinden daha kolay ulaşabilecekleri’ yanıtını aldığını yazdı. Küçük ise bunu New York Times’dan duyduğunda, ‘cumhurbaşkanlığı çalışanı olduğu’ iddiasını reddedip, “Hayır, hayır. Erdoğan’a çok yakınım” dedi.

TÜRKİYE'NİN HER YERİNDE BENİ SEVİYORLAR

Cem Küçük, ‘meslektaşlarını karaladığına’ dair soruya ise“Bana ne dedikleri umrumda değil. Türkiye’nin her yerinde beni seviyorlar” yanıtını verdi. Hapisteki gazeteciler için “Bunu hak ediyorlar” iddiasında bulunan Küçük, Batı’da da gazetecilerin hapse atıldığını savundu.

KALANLARIN KAPATILMASINA GEREK YOK ÇÜNKÜ DİZ ÇÖKTÜLER

New York Times’ın haberine göre Küçük, ‘Türkiye’nin geriye kalan büyük gazetelerinin kapatılmasına gerek kalmadığını çünkü onların diz çöktüğünü’ savundu. Cumhuriyet gazetesini yöneten Cumhuriyet Vakfı’nın kısa süre içinde Erdoğan’a yakın kişilere geçeceği iddiasını ortaya atan Küçük, “Ben bazı şeyleri öngörebiliyorum. Son üç yıldır yazıları gerçek çıkan tek gazeteci benim” dedi.

ONLARA BASKIN GELMEYİ BAŞARDIK

New York Times makeleye Cem Küçük’ün şu sözleriyle son verdi: “Medyada şu an ben ve bana benzeyen bazı arkadaşlarım onlara baskın gelmeyi başardık. Mesela ben şu an Hürriyet’e istediğimi yaptırabilecek güce sahibim. Artık ülkeyi, halkı biz yönetiyoruz.”

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum