GÜNCEL

Cem Küçük: İnsanlar neden aşı olmuyor?

Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük, yaşlı nüfusun yüzde 23’ü aşı olmamasına dikkat çekti. Küçük, 'Son bir senedir koronayla yatıp koronayla kalkıyoruz. Her günümüz korona. Buna rağmen hâlâ aşıya direnenler var. Ama demokrasilerde zorla aşı olmaz. İlla etmeniz lazım. Ha aşılar 6 ay etkili. Yani virüs hayatımızdan çıkmıyor. O bakımdan aşılamanın hızlı olması lazım. Eğer biri olmuyorsa, hemen diğer kişiye sıra geçmeli' diyerek önemli bir konuya değindi.

Cem Küçük: İnsanlar neden aşı olmuyor?

Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük, aşlı nüfusun yüzde 23’ü aşı olmamasına dikkat çekti. Küçük, 'Son bir senedir koronayla yatıp koronayla kalkıyoruz. Her günümüz korona. Buna rağmen hâlâ aşıya direnenler var. Ama demokrasilerde zorla aşı olmaz. İlla etmeniz lazım. Ha aşılar 6 ay etkili. Yani virüs hayatımızdan çıkmıyor. O bakımdan aşılamanın hızlı olması lazım. Eğer biri olmuyorsa, hemen diğer kişiye sıra geçmeli' diyerek önemli bir konuya değindi. 

İşte o yazı... 

Covid-19 belasına karşı bütün dünya taarruzda. Şu ana kadar insanlığın geliştirdiği en iyi çare aşı oldu. Ama aşının çabuk ve süratli yapılması gerekiyor.
Dünyanın birçok yerinde olduğu gibi bizde de aşı yaptırmayanlar mevcut. Yaşlı nüfusun yüzde 23’ü aşı olmadı. Peki neden böyle? Yani bütün dünyayı yakan bu hastalık göz göre göre ağır ölümlere sebep oluyor. Buna rağmen nüfusun bir kısmı aşı olmuyor.
Yan etkilerinden çekinen var. Başka hastalık ortaya çıkar diye düşünen var. Şu ana kadar Biontech aşısı en güvenilir olanı diye düşünüyor insanlar. Birkaç gün önce Çinli Covid-19 aşısı üreticisi Sinovac, koronavirüse karşı daha iyi sonuç elde etmek için iki doz şeklinde vurulan aşıların arasındaki sürenin uzatılması tavsiyesinde bulundu.
Sinovac’in bu çağrısı Çin Hastalık Kontrol Merkezi Direktörü (CDC) Gao Fu'nun Çin menşeli koronavirüs aşılarının etkinlik oranlarının zayıflığını itiraf etmesinden sonra geldi.
Yurt içinde ve diğer ülkelerde milyonlarca doz dağıtan Sinovac'ın Sözcüsü Liu Peicheng, düzenlediği basın toplantısında firmanın ürettiği aşının çeşitli etkinlik seviyelerinin bulunduğunu kabul etti.

Yazının devamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar