GÜNDEM

Cem Küçük: HDP’ye kim, neden güvensin?

Türkiye yazarı Cem Küçük, Hatay'daki orman yangınları konusunda HDP'nin tutumunu eleştirerek, "HDP kimden yanadır? HDP’ye kim, neden güvensin?" sorularını sordu.

Cem Küçük: HDP’ye kim, neden güvensin?

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, Hatay'ın Belen ilçesinde çıkan ve İskenderun ile Arsuz ilçelerine sıçrayan orman yangınına ilişkin dün yaptıkları açıklamada “Bu iktidarın ormana, doğaya ve eko sisteme bakışı son derece sorunludur..." diyerek, orman yangınları konusunda iktidarı suçlamış, yangına övgüler dizen PKK'ya bağlı gruba ilişkin bir ifade kullanmamıştı.

Türkiye yazarı Cem Küçük, bu tutumu eleştirerek eleştirerek, "HDP kimden yanadır? HDP’ye kim, neden güvensin?" sorularını sordu:

Dağın gölgesi şehirdeki siyasetin üstüne vuruyorken HDP’ye kim, neden güvensin? Soruyorum: HDP kimden yanadır? Dillerinden düşürmedikleri halkın mı, Kandil’in mi? Halkın yanındaysa, şantiye basan, işçileri katleden, şehirlerde bombalar patlatıp yüzlerce masum insanın ölümüne neden olan bir örgüte neden ses çıkarmıyorlar? Kandil’in yanındalarsa, ki öyle gözüküyor, legal siyaset yapmalarının bir manası kalıyor mu?..

Geçtiğimiz gün Hatay’da başlayan orman yangınlarını, PKK’nın şehir yapılanmasının bir bileşeni olan Ateşin Çocukları İnisiyatifi üstlendi. Örgütün Avrupa’daki basın mensupları, sosyal medya hesaplarından destek mesajları yazdılar. HDP’den ya da ona yancılık yapan utangaç terör destekçilerinden kınama mesajı geldi mi? Ben okumadım. Duymadım da...

HDP, insanlık kelimesini dilinden düşürmemekte pek mahir, buna diyecekleri bir söz var mı?

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar