GÜNDEM

Cem Küçük gazetecileri ittifaklar konusunda uyardı

Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük, Türk ve Dünya Siyasi Tarihi'nden hatırlatmalar yaptığı bugünkü köşesinde siyasi olarak birbirlerine karşı söylem kullanan kişilerin, aynı ittifak içerisinde bulunabileceklerini ifade etti. Küçük, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e çağrılarına değinerek gazetecilere de ittifaklar konusunda uyarılarda bulundu.

Cem Küçük gazetecileri ittifaklar konusunda uyardı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e Cumhur İttifakı'na katılması yönünde yaptıkları çağrılar konuşulmaya devam ediyor.

Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük de bugün kaleme aldığı yazısında birbirlerine karşı ifadeler kullanan liderlerin bir araya geldiklerini Türkiye ve dünyadan örnekler vererek açıkladı. 

Küçük, ittifaklar konusunda kendisi de dahil gazetecilerin söylemlerine dikkat etmesi gerektiğinin de altını çizdi.

İşte Cem Küçük'ün o yazısı:

Türk siyasetinde geçmişte liderler birbiriyle atıştılar, hatta sert sözler söylediler. Menderes'le İnönü, Demirel'le Ecevit, Özal'la Demirel, Çiller'le Yılmaz bunun en bariz örnekleri. Sonra bu sözler unutulur, geçer gider. Kimse hatırlamaz da kimin kime ne dediğini.

Devlet Bahçeli Meral Akşener'e eve dön çağrısı yaptı. Tayyip Erdoğan buna destek verdi. Hâlbuki partiler birbirlerini sert şekilde eleştiriyorlardı. O yüzden yarın her parti diğeriyle iş birliği yapabilir. Bunun tek istisnası Cumhur İttifakı içindeki partilerin HDP ile yan yana gelmesidir. İyi Parti bile ciddi mesafe koydu arasına. Çünkü PKK'nın siyasi kanadıyla beraber anılmak, istenilen şey olamaz.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar