GÜNDEM

Cem Küçük, Fethullah Gülen'in Kürt meselesi yalanını deşifre etti

Cem Küçük, FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in Kürt meselesi ile ilgili yalanlarını deşifre etti.

FETÖ elebaşı Gülen, yalanlarıyla ortalığı karıştırmaya devam ediyor. Cem Küçük, Gülen'in yalanlarını yazısında deşifre etti. 

İşte o yazı:

FETÖ’nün lideri Fetullah Gülen de boş durmuyor. O da fırsat buldukça dünya medyasında konuşmaya devam ediyor. İsviçre’de yayın yapan pazar gazetesi ‘Le Matin Dimance’a konuşan ve Alman Welt gazetesinde de eş zamanlı yayımlanan bir röportaj vermiş Gülen. Birçok konuda açıklama yapmış ama benim en çok ilgimi çeken Kürt meselesiyle ilgili söyledikleri. Çünkü FETÖ lideri teröristbaşı Gülen bariz yalan konuşmuş. Gazeteci sormuş: -Eğer sizi doğru anladıysak, görüş farklılıklarınızın temeli Kürt meselesinde yatıyor! Gülen de cevaplamış: “Erdoğan benimle aynı dünya görüşünü paylaşmıyor. Eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal başbakan olduğu dönemde bu sorunu; hükûmetine Kürt, sosyal demokrat ve farklı siyasi kesimlerden bakanları dâhil ederek, kısmen çözmüştü. Ben daha çok özgürlüklerin sağlanması gerektiğini ve Kürtçenin okullarda serbest bırakılmasının doğru olduğunu düşünüyorum. Bunun için daha çok merkezden yönetilmeyen bir devlete ihtiyaç var. Eğer bir gün bir reform olacaksa, vatandaşlara daha çok özgürlük sağlayan ABD Anayasası’nı baz almayı önerirdim.”

Birinci yalan şu: Arkadaş siz 2009-13 arası tam 10 bin KCK’lıyı tutukladınız. Önüne geleni PKK’lıymış gibi içeri attınız. Çözüm sürecini bitirmek için İmralı tutanaklarını yayınladınız. Dağdaki çobanı bile PKK’lı diye aldınız.

Yazının devamı için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar