GÜNDEM

Cem Küçük: Faşizm yuva yapmış bazılarının beynine

Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük, son dönemde artan Afgan göç dalgasıyla başlayan göçmen tartışmalarına değindi. Konuyla ilgili konuşan Küçük, "Bizim ülkemizde göçe karşı olanların bir kısmı aslında Araplara ve Orta Doğu’dan gelenlere karşılar. Ya da Afganistan gibi Müslüman ülkelerden gelenlere. Daha açık söyleyelim ve adını koyalım. Bizim ülkemizdeki bazı faşistler bal gibi İslam’a ve Müslümanlara karşılar." dedi.

Cem Küçük: Faşizm yuva yapmış bazılarının beynine

Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük, bugünkü köşesinde son dönemde artan Afgan göç dalgasıyla başlayan göçmen tartışmalarına değindi. Konuyla ilgili konuşan Küçük, "Bizim ülkemizde göçe karşı olanların bir kısmı aslında Araplara ve Orta Doğu’dan gelenlere karşılar. Ya da Afganistan gibi Müslüman ülkelerden gelenlere. Daha açık söyleyelim ve adını koyalım. Bizim ülkemizdeki bazı faşistler bal gibi İslam’a ve Müslümanlara karşılar." dedi.

İşte o yazı:

Arkadaş, anlamak mümkün değil. Anlatıyorsun, gene anlamıyorlar. Dünyada bugün göç ve mülteci sorunu bir gerçek.
Mülteciler savaştan kaçan, ölmemek için başka ülkeye göç etmek zorunda kalan insanlar. Ya 6 aylık bebeğiyle bir kadın yurdunu, vatanını bırakıp gitmek ister mi? 3-4 yaşındaki çocuğuyla o çileyi çeker mi? 70 yaşındaki bir adam ya da kadın hangi beklentiyle başka ülkeye gider, Allah aşkına?
Bir de daha iyi yaşam şartları için göç edenler var. Mesela Orta Amerika ülkeleri Guatemala, Honduras, Ekvador, Nikaragua’dan ABD’ye iş bulup çalışmak için gelenler var. Orta Doğu, Afrika ve Asya’dan Avrupa’ya göç edenler var. Hepsinin haklı derdi iş bulmak. Göç ve mülteci dünyanın iki değişmez gerçeği.
Bizim ülkemizde göçe karşı olanların bir kısmı aslında Araplara ve Orta Doğu’dan gelenlere karşılar. Ya da Afganistan gibi Müslüman ülkelerden gelenlere. Daha açık söyleyelim ve adını koyalım. Bizim ülkemizdeki bazı faşistler bal gibi İslam’a ve Müslümanlara karşılar. Yoksa Yunanistan’dan 1 milyon kişi gelse, İngiltere’den 5 milyon kişi gelse karşı değiller.
Bunun örneğini geçen gün Twitter’da gördük. Oğuzhan Uğur isimli bir YouTuber var. Bunun bir programı varmış. Onun tanıtım videosunu çekmiş. Videoda ötekileştirme var, faşizm var, ırkçılık var, Afganları ve Arapları aşağılama var. Sadece mizah yok.
Uğur bayağı Müslümanlarla alay etmiş. “Ben Müslümanlara, Araplara, Afganlara karşıyım” demiş. Sorsan mizah yapmış.

Yazının tamamını okumak için tıklayınız...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum